maandag 6 september 2010

Nogmaals zegeltjes sparen

Als ik tegenwoordig boodschappen doe, dan vraag ik me geregeld af of ik het echt nodig heb, of ook echt gebruik of het ergens anders goedkoper is met dezelfde kwaliteit. Daarbij dan nu die gratis zegeltjes van AH om steeds te puzzelen om het 15 euro rond te krijgen met producten die nodig zijn, valt toch niet mee. Voor mezelf was ik hier niet aan begonnen, want ik vind dit ronduit vreselijk om zo boodschappen te moeten doen. Ik gun het alleen mijn dochter dat midweekje zo. Ik weet ook wel dat ik ieder moment hiermee kan stoppen en dit mezelf opleg, maar het is nu nog maar 2 weken zegeltjes sparen. Nog even… maar eerlijk gezegd kan ik momenteel AH niet meer van binnen zien! Overigens gelukkig mijn dochter ook en begrijpt ze mijn weerzin ook. Ik wil niet zo maar lukraak iets inslaan, alleen wat ik normaal ook zou kopen of met 35%. We lopen dus geregeld nu twee maal de winkel door. Gelukkig dat er afgelopen week weer een actie voor kattenvoedsel was, twee halen en een betalen en daarvoor was de Quorn (vegetarische vleesvervanger) in de aanbieding. Ik kan voorlopig wel weer even vooruit geloof ik.
Dit vind ik net zo vreselijk als met zegeltjes een kerstpakket bij elkaar sparen bij C1000! Zoiets is voor grote gezinnen gemakkelijk, maar als klein gezin is dat erg moeilijk om een volle spaarkaart te krijgen. Grote voorraden, als het in de reclame is, inslaan alleen maar voor die zegels. Daarna vermeed ik die bepaalde winkel ook een zeer lange tijd en ga daar op het eind van jaar dus ook bewust geen boodschappen meer doen.

Ik ga gewoon liever dan weer hier en dan weer daar heen om mijn boodschappen in te slaan. Voor iedere winkel heb ik zo de favoriete producten, die dan daar ook goedkoper zijn. Wat zal ik me straks ‘vrij’ voelen in een andere super zonder de bedragen op te hoeven tellen. Dat vooruitzicht is al een feestje op zich.

4 opmerkingen:

 1. Bij de Super hebben ze ook af en toe zo'n actie met zegeltjes sparen voor een doos vol artikelen. Wij zijn maar met z'n tweetjes, dus net wat je zegt, dan is het best lastig zo'n kaart vol te krijgen. Maar het lukt telkens nèt. En dan blijkt meer dan de helft van de inhoud niet te passen in onze huishouding. Geef ik dat weer aan mijn broer die van de bijstand rond moet komen. En die geeft weer spullen door aan anderen in dezelfde belabberde omstandigheid. Etc. Gelukkig is "onze" Super binnenkort een Jumbo. Ben benieuwd wat die voor acties heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Saskia: Heel aardig van je dat je het aan je broer geeft wat je niet kunt gebruiken. Zo komt het alsnog goed terecht!
  Het is nu ook weer afwachten of we het volgende week halen of niet... Te zien aan de bonusactie van volgende week, kan ik daar niet veel mee.
  Ik ga regelmatig naar de Jumbo (nu de afgelopen weken dus even niet vanwege de zegelactie van AH) en ben daar heel erg tevreden over. Toch ligt het ook aan de winkelligging of ik ergens graag kom of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben momenteel ook weer zegels aan het sparen. Dit keer voor een glasservies voor mijn dochter.

  Vorig jaar heb ik samen met mijn buurvrouw een compleet servies incl. gebakservies voor haar bij elkaar kunnen sparen.
  Ik spaar samen met mijn buurvrouw, die koopt alles bij die supermarkt, en dan gaat het het sneller.

  Als er acties voor kinderen dingen zijn, spaar ik weer voor haar mee, voor haar kleinkinderen.

  Ik vraag ook vaak de zegels van de mensen voor mij in de rij, als zij ze zelf niet sparen.

  Maar het is een feit dat je toch meer bezig bent om aan het zegeltjes bedrag te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Wilma: Wat leuk dat je dit samen met je buurvrouw hebt gedaan en nu weer een voor een nieuwe actie. Zo gaat het wel wat gemakkelijker om het met iemand samen te doen. In het verleden deed ik dat ook altijd met mijn moeder. Dat ging watsneller. Ook wat ik zelf niet nodig heb, geef ik door op mijn werk. Zo erg vaak doe ik er niet eens aan mee.
  Succes met het sparen voor het glasservies!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.