zondag 19 september 2010

Yes! Spaarzegelkaart is vol!

Met heel veel moeite hebben we op de laatste dag van afgifte van de spaarzegeltjes, voor een midweek Center Parcs het dan toch gehaald! Dochter helemaal blij. En daar doe je het tenslotte voor ;-) De spaarkaart is vol en voor mij is AH eventjes helemaal taboe. Ik snak naar een andere winkel en ook om het bedrag niets steeds te hoeven optellen! Deze laatste week heb ik sommige gangen zelfs drie keer moeten lopen om het bedrag steeds op 15 euro te kunnen afronden.

Een voorval wil ik nog wel even vermelden vanwege het krenterige ervan. Bij een andere AH hier in de buurt staan de planten en tijdschriften vóór de winkelkassa's met een eigen kassa. Na eerst 'gewoon'  te hebben gewinkeld en het bedrag daarbij op 32 euro uit kwam, kreeg ik twee zegeltjes. Bij de planten kwam ik op 14,85 uit en kwam dus 0,15 te kort. Ik zei dat ik net ook boodschappen had gedaan bij deze AH en dat het 2 euro meer was. Of ik toch het zegeltje kreeg. Nee dus en ze lachte. Ik dacht eerst dat ze een grapje maakte. Maar dat was niet het geval, ze meende het serieus. Dus de koop ging dan ook niet door wat mij betreft! Zij op haar strepen staan, dan ik ook mijn principes nastreven. Aardig blijven en teruglachen :-) Eerst wilde ik nog iets kleins ter plaatse inruilen (het was ook de servicebalie) en het dan weer vervolgens laten afrekenen, maar dat ging me toch te ver. Zo'n romslomp voor zo'n stom zegeltje! Ze staan natuurlijk in hun recht, maar wat flauw zeg als ik het bij 1 kassa kon afrekenen, was er niks aan de hand geweest.
Daarna ben ik bij de AH in mijn dorp boodschappen gaan doen, daar kun je planten en tijdschriften gewoon samen afrekenen bij de winkelkassa's en hoeft het helemaal niet apart. Een keer had ik voor 30 cent tekort en wilde ik al iets gaan bijhalen, maar dat hoefde helemaal niet. Het kan dus ook anders!

2 opmerkingen:

 1. Oh, dat kinderachtige gedoe van sommige cassiere's bij de uitgifte van spaarzegeltjes. Alsof het uit hun eigen zak moet komen of zoiets.
  Ik kan daar zo boos om worden soms.
  Ik spaar momenteel bij onze supermarkt voor glasservies voor mijn dochter. Daar krijg je bij iedere € 10,00 1 zegel. Laatst had ik voor € 29,95 kreeg ik maar 2 zegels. Toen heb ik toch echt flink staan balen. Maar ik heb er niets extra's bij genomen. Soms laat ik er een subtotaal van maken, en dan pak ik snel nog een pakje soep oid, wat in de buurt staat......

  Jammer als je zo'n cassiere treft vind ik. Maar gelukkig zijn ze niet allemaal zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Wilma: Dat is helemaal het toppunt als je 5 cent te weinig hebt en ze doen zo flauw! Hoe vaak kom je niet over het bedrag heen. Dat heb ik in het begin ook vaak laten doen een subtotaal vragen, maar dan snappen ze er helemaal niks meer van :-) Daarom zijn we het in de winkel zelf gaan optellen, dat ging vrij goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.