zondag 12 september 2010

Rijst koken

Mijn streven is zoveel mogelijk biologisch voedsel te nuttigen, maar niet altijd is dat mogelijk om verschillende redenen. Mijn voorkeur gaat ook uit naar de Natuurwinkel, maar soms wijk ik ook voor deze producten uit bij een super. Al heb ik toch altijd stilletjes mijn twijfels ondanks het Eko-stempeltje of het wel echt biologisch is daar, maar gewoon wat duurder is geprijsd. Het zou niet de eerste keer zijn dat zoiets wordt ontdekt.
Enfin, de biologische rijst bijvoorbeeld, koop ik altijd bij AH omdat ik die gewoon het lekkerste vind, lekkerder dan van de Natuurwinkel. Het is ook erg gemakkelijk om rijst te koken en tussendoor wat vleesvervangers te wokken samen met groente. Je hebt zo een gezonde maaltijd binnen een kwartier tot een half uur op tafel. Ik hou niet van kant-en-klaarmaaltijden omdat er altijd iets inzit waar ik last van krijg (bepaalde sterke kruiden, sausjes e.d.). Om het me nog gemakkelijker te maken, kook ik altijd het hele pak rijst tegelijk, meteen ook voor de volgende dag. Dan hoef ik het alleen maar mee te roeren nadat ik weer verse groenten heb gewokt. Dat scheelt weer meteen 10 minuten winst aan energie (gas).

2 opmerkingen:

  1. Gekookte rijst kan een week in de koelkast bewaard worden.Meestal wordt het in die week wel opgebruikt anders kan je het altijd nog invriezen. Gr. Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Cisca: Bedankt voor je tip. Meestal gebruik ik hetzelf in 2 dagen wel op en anders inderdaad gewoon invriezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.