zaterdag 4 september 2010

Mijn kassabonnetjessysteem


Ik heb een plastic mapje per jaar met 13 insteekhoekjes. Per insteekhoesje heb ik een wit A4'tje met bovenaan de maand en het jaar staan. Januari onderop en december bovenop. Daarboven is nog een insteekhoesje met diversen.
De bonnetjes uit mijn portemonnee verwerk ik in het online kasboek. In de rechterbovenhoek van de bonnetjes komt dan een v’tje. Sinds 3 jaar doe ik ook nog het volgende. Omdat de teksten vaak verdwijnen op bonnetjes schrijf ik bovenaan rechts in de hoek de datum en links een c van contant of een g voor giro. Daarachter schrijf ik het bedrag. Dat is gemakkelijk checken met de afschriften die later binnenkomen (ik importeer deze bewust niet i.v.m. bedragen splitsen en ook wil ik van de afschriften nog de papierenversie omdat ik er vanalles nog opschrijf; hoewel ik voor laatste een andere oplossing moet zoeken binnenkort), omdat je dan niet weer op de bon naar alle gegevens hoeft te zoeken. De bonnen met een c en die zijn vergeleken met het afschrift krijgen ook een v’tje in de linkerhoek. Alle ingevoerde bonnetjes gaan nu in de maand van het insteekhoesje bovenop het witte vel. Zodra een bonnetje helemaal is nagekeken en verwerkt, gaat het naar de achterkant van het insteekhoesje. Onleesbare bonnetjes of belangrijke afschriften voor garantiebewijzen gaan in de eerste insteekhoes bovenop, dat is dan later gemakkelijker terugzoeken.

6 opmerkingen:

 1. Mag ik je nog een tip geven! Als je bonnetje tegelijk garantiebewijs is, is het slim om ze te kopiëren omdat de inkt van kassaprinters heel gemakkelijk vervaagt onder invloed van licht.
  Deze tip kreeg ik ooit eens van een verkoopster.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Kniepertje: Dat is een goede tip omdat ook te vermelden! Dat heb ik ook gehoord bij een aankoop in een winkel. Meestal zie je wel aan zo'n bon welke blijvend is en welke niet. Die kleine smalle kassabonnetjes zijn vaak wit na een tijdje. Het papier is erg glanzend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goeie tip, ik neem altijd de bonnetjes mee maar gooi ze meestal weg als ik de bedragen gecontrolleerd heb. Maar dit klinkt eenvoudig en ik ga het uitproberen!
  Ook handig als ik achteraf dingen kan declareren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ GonnieW: Een poosje heb ik wat uitgeprobeerd wat het beste zou werken voor mij en uiteindelijk werkt deze manier voor mij het beste. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen hoe je het doet. Zo deed ik het ook jaren. Nu heb je digitale kasboekjes die dit voor je doen. Gewoon je banktransacties importeren en voilá.

  Gebruik zelf www.cashflow.nl hiervoor (is nog gratis ook).

  gr. Bertina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Bertina: Lijkt me wel handig, maar ik splits de bedragen op de bonnetjes en dat ben ik nog niet tegengekomen, vandaar dat ik het nog handmatig invoer. Na een paar jaar, gooi ik de bonnetjes weg op een paar na voor garanties e.d. omdat ze toch in het digitale mijnkasboek.nl (gratis) staan.
  Ik gebruik een ander kasboek, maar dat heeft zo zijn beperkingen, al heb ik wel een vrij goed overzicht van mijn uitgaven.
  Bedankt voor je link! Ik zal eens kijken of deze misschien beter is vooral met vergelijkingen maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.