zaterdag 18 september 2010

APK en onderhoudsbeurt

Weer een aardige kostenpost in het vooruitzicht half oktober, de APK keuring met een groot onderhoud. De afspraak is weer gemaakt. Het moet gewoon. Ik weet ook wel dat het goed is voor de veiligheid, maar heb er toch altijd een dubbel gevoel bij. Mijn auto wordt vaker gekeurd dan ikzelf (gelukkig). Ook wordt er voor het geval iets stuk mocht gaan ook het een en ander altijd vervangen omdat het de 'tijd' ervoor is volgens de garage. Zonde geld, iedere cent in de auto is me eigenlijk te veel.
Ik heb altijd oude auto's gehad met veel onkosten. Tot ik ineens een nieuwe kocht, de goedkoopste weliswaar en het toch ook wel prettig was dat de auto het gewoon goed deed voor jaren. Daarom voor mij toch liever een nieuwe, hoe jammer ik het ook vind van de centjes, uiteindelijk ben ik er toch minder aan kwijt dan aan een oude. Voor al dat onderhoud, kleine beurt, grote beurt heb je wel een halve nieuwe auto uitgegeven... Maar ja dat is nu eenmaal de prijs die je ervoor betaalt als je er geen verstand van hebt en toch auto wil rijden. Door de onderhoudsbeurten jaarlijks bij die garage te laten uitvoeren, ben ik ook verzekerd voor hun eigen systeem van wagenpech en dat is al 3 keer heel handig geweest. Als ik iemand had moeten laten komen, was ik veel meer kwijt geweest. Dus ga ik ook dit jaar maar weer braaf naar de APK keuring met pijn in m'n hart (portemonnee). Zover ik weet is er niks aan de hand en hoeven er alleen de gebruikelijke dingetjes vervangen te worden die voor een grote beurt staan (vanwege het lage aantal km vervangen ze dat bij mij voor aangepaste grote beurt en ook dat scheelt gelukkig). De auto is nu vier jaar oud. Dan ben ik ook weer wel meteen 'klaar' voor de winter.
Wat me namelijk erg tegenstaat, is dat ik de auto uren later altijd pas kan ophalen. Dus moet ik de fiets meenemen achterin, naar huis fietsen en dan later op de dag dat hele stuk (vaak heb ik dan de weergoden ook echt niet mee) weer terugfietsen naar dat industrieterrein. Altijd hopen dat het lukt voor het donker wordt. Er stopt daar namelijk geen bus. Gelukkig heb ik een betere fiets nu die veel lichter fietst!

2 opmerkingen:

  1. Ja, die beurten en apk zijn niet leuk voor je beurs, maar het moet helaas.
    Wij krijgen altijd gratis een leenauto van de garage mee. (Soms zelfs die van de baas zelf!)Dus niks fietsen! We zijn dan ook al heel lang klant bij die garage. Onze (diesel-)auto hebben we al meer dan 13 jaar geleden daar gekocht. En we betalen de nota altijd ruim op tijd. Dat is bevorderlijk voor een goede relatie.
    Het zal ook helpen dat die garage een echt familiebedrijf is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Saskia: Dat is het voordeel bij een familiebedrijf en ook als je daar al zo lang komt. Ik moet zeggen dat ze me ook een keertje van de bus zijn komen halen toen ook op datzelfde moment mijn fiets stuk was. Ik heb het nu zo geregeld dat ik de auto ophaal op een vrije dag en dan zie ik het maar meer als een fietstochtje.

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.