zaterdag 11 september 2010

Koffiefilterzakjes en gratis koffie

Filterzakjes kunnen gemakkelijk twee maal gebruikt worden. Doe ik eerlijk gezegd al jaren. Al zijn dat maar kleine bedragen om uit te sparen, maar ook de kleine bedragen maken een groot geheel. Ik gooi de koffiedrab in de gootsteen, dat schijnt goed te zijn voor de afvoer omdat het vet zich daaraan bindt. Spoel het koffiefilterzakje snel om onder de kraan en vul het opnieuw. Maar heel soms is het filterzakje onder los gegaan, die keren zijn echt te verwaarlozen. Daarvoor hebben we dan de ouderwetse koffiezeefjes in nood. Nee, ik gebruik geen ‘pads’. Ik heb zelfs nog een gewoon koffiezetapparaat en geen ‘senseo’. Wel heb ik natuurlijk mijn voorkeuren voor koffiesmaken, maar probeer die altijd met reclames in te slaan.
En het gratis bekertje koffie bij sommige supermarkten gaat er ook altijd prima in tijdens het boodschappen doen!

3 opmerkingen:

 1. Voorheen deed ik precies hetzelfde als jij met de filterzakjes, maar nu hoef ik die niet meer te kopen en te gebruiken sinds ik een tweedehands espressomachine kreeg van een goede vriend.
  Erg leuk Marianne die tips en ook heel prettig dat er labels zijn om alles makkelijk op te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Corrie: Leuk Corrie je hier te zien! Goed te lezen dat ik niet de enige ben die de filterzakjes zo gebruikt! Ik heb ook een tijd zo'n nylon(?) filterzakje gebruikt, dat kon je gewoon iedere keer uitwassen, maar ik ben toch weer terug naar de papieren versie. Dat bevalt me toch beter.
  Ik vind het ook altijd fijner om terug te kunnen te zoeken op categorie/onderwerp. Soms pas ik het wel wat aan, want van te voren weet ik niet goed welke onderwerpen vaker aan bod gaan komen. Daar schuif ik misschien nog wel wat mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,
  Ik heb alles al geprobeerd maar ben nu al dik een jaar gewoon op z'n 'ouwerwets' aan het koffiezetten.
  Koffie in de pot (per keer zoveel als nodig en niet voor een hele ochtend of zo) enkele minuten laten trekken en dan via het koffiezeefje uitschenken.
  Koffiepot omspoelen en klaar is kees. Gen overbodige apparaten, stroomverbruik, onderhoud, reiniging.
  En de koffie: smaakt geweldig! Immers alles eruit gehaald wat er inzat op deze manier.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.