donderdag 10 maart 2011

Grijze pech

De ene dag een geluksgevoel en de andere dag weer wat pech. Dat heet leven ;-) Laatste gebeurde me afgelopen woensdag.
Nieuwe kleding was ik altijd eerst netjes met de hand, scheut azijn bij het wasmiddel en met spoelen. Meestal gaat dat goed behalve als het hele slechte kwaliteit is. Als de kledingstukken geen verf meer afgeven, mogen ze van mij pas in de wasmachine. Zo had ik afgelopen weekend drie stuks voor op de hand te wassen. Ze waren al vaker gewassen. Ik dacht ze geven niet meer af met de handwas, laat ik ze maar verder spoelen in de wasmachine met een scheut azijn. Twee stuks zagen er prima uit, maar de derde had toch een grijze waas door het wit merkte ik pas overdag toen ik ermee naar mijn werk was gegaan! Gelukkig dat er nog niet veel mensen werkten deze week vanwege de voorjaarsvakantie. Je zag het ook niet zo direct, maar ik zag de lichte grijze waas echt wel. Balen, was net een lekker zittend kledingstuk. Ik probeer het nog een keer apart te wassen, in de hoop dat ..., maar ik vrees van niet ... :-(
Kledingstukken die stuk zijn of net als deze zwart-witte tuniek doorgelopen zijn, zijn nog wel goed om uit elkaar te tornen en na te knippen van andere stof. Voordeel is, dat je weet dat het een fijn patroon is en het je ook staat. Verder kan het dan verknipt worden voor garens voor de voddenmatten.

4 opmerkingen:

 1. Dat is zeker jammer.En verven,zou dat helpen? Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is wel heel erg balen! Zelf was ik eigenlijk nooit nieuwe kleding apart, dat gaat gelijk de wasmachine in. Behalve kleding waar wol in zit en beha's was ik op de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, misschien wel een idee om het ietsje grijzer te verven. Ik denk er over na voor ik het los ga tornen.

  Wol heb ik eigenlijk nooit meer, kriebelt zo :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het gaat meestal altijd wel goed, behalve bij deze ... Lang geleden dat er iets is verpest.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.