vrijdag 18 maart 2011

Puur en eerlijk?

Onlangs kon ik niet naar de natuurwinkel en ging ik voor diverse boodschappen naar de super hier in het dorp, maar dan wel afgesproken alleen het biologische te kopen. Ik trof daar 'Puur en natuur' aan. Ik zag wat sterretjes achterop staan met vermelding naar biologische afkomst. Maar mijn inwendige stemmetje was toch wantrouwig en thuis gekomen toch maar eens wat meer lettertjes gaan lezen. En ja hoor verborgen met andere bewoordingen en opzoeken in het bekende boekje met E-nummers, bleek het toch niet zo puur en natuurlijk te zijn dan de titel doet verwachten (zuivelproduct). Na wat meer producten onder de loep te hebben genomen was bijna alles zo geniepig onder andere woorden verstopt. Ik vertrouw het daarom ook echt niet meer om daar nog het zgn biologische voedsel te kopen. De helft 'goed' met ster en de andere helft verdacht en kankerverwekkend! Ik word daar echt niet goed van, want je betaalt er meer voor en dan verwacht je toch goede producten te krijgen.

En als je dan dit leest over genetische gemanipuleerde soya en wie daar ook o.a. achter zit als grote super, dan is het ook niet vreemd dat ik er geen voedsel meer wil kopen!

4 opmerkingen:

 1. Ik denk dat Ah bedoelt,ik koop daar altijd puur en eerlijk.
  Heb tot nu toe nog niets kunnen ontdekken maar ga nog beter opletten.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toevallig belde ik gisteren met de klantenservice van AH. De mevrouw vertelde,dat hun eigen merk sojamelk van niet gemanipuleerde bonen was. Maar andere sojaprodukten lees ik ook goed. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bah, wat een narigheid!!!
  Als ik zulke filmpjes zie ben ik altijd zo blij dat ik geen vlees eet en weinig andere dierlijke producten..!
  Ook onbegrijpelijk dat mensen (moeders/vaders) dit nog in hun eigen tuin spuiten, waar de kinderen spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De helft is echt natuurlijk, maar bij een gedeelte van de producten is een deel ook niet geheel natuulijk en dat vind ik addertjes onder het gras. Als ik Puur en Eerlijk eet, wil ik ook dat alles wat in het product zit eerlijk biologisch is.

  Die bepaalde supermarkt heeft anders tig producten met gm soya. Er is al wel eens een etiketje daar 'verkeerd geplakt' op producten in het verleden. Wie zegt dat dat nu niet weer gebeurt.

  Als het verkocht mag worden in Nederland is het goedgekeurd. De vraag is alleen door wie en wie heeft dat allemaal onderzocht? Wie heeft er belang bij enz. Veel mineralen zijn al verdwenen uit onze grond door o.a. al die rommel te spuiten.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.