maandag 21 maart 2011

Alleen de afschriften nog

Dit weekend weer een kleine 30 kassabonnetjes in het digitale kasboek verwerkt. Ik ben weer helemaal bij met het splitsen in allerlei categorieën. Het enige wat ik nog moet doen, zijn de laatste afschriften daarin nog verwerken van vaste lasten en digitale betalingen.

Het is zo prettig om zo te kunnen zien dat wat er hier is voorgenomen te verminderen ook daadwerkelijk is gebeurd! Zo wilde ik per se de uitgaven drukken van allerlei versnaperingen, zoals koek, chocolade e.d. Als ik dat nu al vergelijk vanaf 2009 dan is dat in 2010 al met 200 euro afgenomen in een jaar en als ik dat vergelijk met dit jaar (gedeeld door 4 i.v.m. 1 seizoen) dan is dat weer 200 euro lager. Nu komt het neer op 5 euro per week, zo'n 25 euro per maand. Dat is nog te veel, maar al beter dan in 2009. Ik neem bijvoorbeeld nu vaker ongezwavelde abrikozen als ik trek heb 's avonds en we bakken zelfs af en toe koekjes en cake. Je bent dan meer bewust wat je zit op te peuzelen omdat je ziet wat erin gaat!

Zo ook met kleding gaat het zo en komt dat neer op 25 euro per maand. Redelijk bedrag hiervoor, maar mijn streven is om het nog lager te krijgen door weer meer zelf te maken.
Ook de categorie tijdschriften/boeken oftwel lectuur is aardig gedaald dit jaar en ook al vorig jaar. Het moet nog lager want er is genoeg op internet te vinden overal over hetgeen me allemaal boeit.
Dan van de categorie hobby, wat de pan uitrees aan materialen is behoorlijk geslonken. Nu nog tijd...

Alleen jammer genoeg zijn de vaste lasten weer omhoog, maar dat gaat ook wel veranderen nu ik daar iedere dag op hamer en me daar dagelijks nog beter bewust van ben als ik aan de rekening denk.

Het is vervelend om alle cijfertjes te verwerken en te splitsen in een kasboek, maar zodra het bij is, is dat super fijn, omdat ik daar heel wat uit kan halen. Soms sta je echt verwonderd wat er veel aan een post kan opgaan, terwijl een andere weer daalt. Het is roeien met de riemen die je hebt.

8 opmerkingen:

 1. Ik realiseerde me nooit,dat je door die uitsplitsing alle "posten"kunt bekijken. En er ev, op kunt bezuinigen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfffffffffffffff ik schrijf alles uitgaven wel op en weet ook wat ik voor bepaalde dingen kwijt ben.
  Maar al de bonnetjes splitsen, petje af want ik vind dat echt te veel werk.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent wel héél goed bezig, hoor! Kanp als je die disipline kunt opbrengen.... Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou het ook allemaal goed bij, maar echt bonnetjes splitsen doe ik niet. Heel af en toe wel als het echt om 2 duidelijke posten gaat, maar boodschappen zijn bij mij gewoon boodschappen hoor. Goed bezig hoor! Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt me inderdaad 'vet kicken' om die berekeningen te zien, en dat je zoveel bespaard hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Petje af hoor, je bent goed bezig...

  Knap dat je alles uitsplitst, maar zo zie je wel precies waar je geld naar toe gaat.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is inderdaad veel werk om alles uit te splitsen, maar ik doe dit met de boodschappen bonnetjes ook sinds een aantal weken. Ik schrok erg van het bedrag koek/snoep/chips en vlees(waren).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je de bonnen niet splitst, weet je niet wat je voor een bepaalde categorie uitgeeft. Alleen een bon van een supermarkt zegt mij niks. Ik wil weten wat ik uitgeef aan de dieren, cadeautjes, vaste lasten, voedsel, non-food zoals drogisterijartikelen en schoonmaakmiddelen, versnaperingen, vervoer enz. Dan pas weet ik waarop ik het beste kan bezuinigen. Het is altijd meer dan je denkt dat je ergens voor uitgeeft :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.