woensdag 16 maart 2011

Klemmende voordeur en stompje kaars

Bij gebrek aan andere nieuwtjes (tja dat gebeurt zo af en toe), maar een tip wat ik altijd doe als mijn voordeur klemt. Dat is meestal met dagen dat het hout uitzet en dan moet ik met beide handen hard aan de voordeur trekken. Heel lastig als er ook een slimme hond achter je staat die z'n koekje al op heeft in die tijd en hoopt mee te kunnen c.q. ontsnappen.
Met horten en stoten, schiet de deur dan eindelijk open en ook met dichttrekken vereist het enige ervaring. I.p.v. meteen gereedschap erbij te halen of een klusjesman om een stukje eraf te vijlen (het tocht zo ook al genoeg, zelfs met een tochtstrip ervoor dus liever niets van de deur af), pak ik dan gewoon een oud stompje kaars en wrijf onder de hele voordeur en ook nog over de stenen drempel. Het euvel is dan zo verholpen. Mijn deur klemt dan niet meer!
Ik gooi daarom nooit kaarsrestjes weg omdat ik altijd wel iets heb waarvoor ik het heel simpel kan gebruiken, zoals ik ook ooit beschreef met een stugge rits.

3 opmerkingen:

  1. Weer iets nieuws geleerd! groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat van de rits en de zool van het strijkijzer wist ik. Maar niet van de deur. Wat ik ook vervelend vind,is als de deur krimpt bij erge droogte. Dan moet ik steeds goed controleren,of hij wel echt in het slot gevallen is. Groeten IZerina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat van krimpen en uitzetten van deuren, gebeurt ook met mijn tuinpoort. Dan kan ik wel de ene kant openkrijgen, maar de andere kant niet en vica versa met sluiten. Dan rijd ik maar gewoon met fiets en al in zo'n periode via de gang naar buiten. Ik ben al bezig geweest met een oliespuitje en een vijl. Het ijzerwerk moet een mm hoger komen namelijk dan sluit ie vast weer beter.

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.