zaterdag 19 maart 2011

Met dochter op pad

Iedere keer als mijn dochter en ik de laatste tijd samen vrij hebben en de ook de gelegenheid hebben, zijn we op pad voor overgordijnen voor haar om ons te oriënteren over de kwaliteit, dikte, opmeten, prijs, (laten of zelf) maken enz. We hebben inmiddels al heel wat winkels bezocht. Sommige prijzen rezen echt de pan uit (meer voor Hollywoodhuizen) en andere zijn weer flutkwaliteit (ie, wie, waai weg). Nu nemen we de Hema-prijzen maar aan als gemiddelde qua prijs en kwaliteit. Heb er inmiddels heel wat zelf van opgestoken ook waar je rekening mee moet houden. Tot nu toe deed ik altijd maar wat, lukte altijd toch wel.
De marktprijzen zijn weer goedkoper dan de Hema, maar ook daar zijn ook duurdere en zelfs knotsouderwetse nog.
Een andere bekende winkel hier in het zuiden, waar je zelfs per kilo stoffen kunt kopen, ligt weer tussen de Hema en de markt in qua prijs. Wel leuk daar weer eens rond te snuffelen. Ik ben dol op allerlei fournituren zoals knopen, bandjes, garens om te haken en breien enz. Ik kon mijn hart weer helemaal ophalen. Het mooie is, ik heb niets gekocht van dat alles, alleen maar verlekkerd gekeken.

Maar morgen, dus dan is het vandaag zaterdag... ik schrijf dit vrijdagavond, dan wordt het denk ik wel erg moeilijk om mijn portemonee dicht te houden. Dan gaan we naar het Stoffenspektakel in Eindhoven! Bewust op zaterdag zodat hetgeen we zien nog even kan doorsudderen en bezinken, want zondag is het nog een extra dag voor het Stoffenspektakel en kunnen we desnoods nog even terug.

Ik hoop zelf een beetje ook op jerseystoffen tegen te komen met een aardig motief voor tunieks. Andere stofjes heb ik nog genoeg. De meeste jerseystoffen zijn momenteel niet mijn smaak. Veel te druk à la jaren zeventig en die heb ik al achter de rug. Was er toen niet zo weg van en nu nog steeds niet. Ik ben meer het type van de bloemetjes en zo i.p.v. de grote felgekleurde grafische motieven. Maar ook al het andere wat ik zal zien... ooohh ik verheug me stiekempjes wel heel erg hoor ;-) Mijn adrenaline is al gestegen...

En terwijl jullie dit zaterdag lezen, ben ik daar :-)

6 opmerkingen:

 1. Het is goed om je te orienteren, maar gordijnen doe je vaak wel heel lang mee, dus mogen ze ook wat kosten. Ga anders eens naar de kringloop. Hier hangen vaak de mooiste overgordijnen voor een koopje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En En, ben je al terug !!??;-))

  MM

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja :-) ik ben terug.

  Zo zou ik het persoonlijk ook doen Johanna, eerst daar eens kijken en dan voor koopjes op de markt..., maar mijn dochter vindt zoiets eng omdat het vaak van overleden mensen is geweest. Als het zo bij haar voelt, moet ze dat gewoon maar niet doen.
  Mijn eigen nieuwe gordijnstof heb ik ooit bij een marktkoopman gekocht die ermee stopte, daar zag ik mijn kans. Ik heb pas een gedeelte vervangen in mijn kamer, de achterkant moet nog, maar ik heb ze voor een heel laag prijsje! Die er hingen, hingen er nog van de jaren zestig (van mijn moeder).

  Mijn dochter laat het even bezinken. Mooie aanbieding en een hele goede kwaliteit voor de helft minder dan we hier in een winkel hebben gezien. Ik heb mijn advies gegeven, de keus is verder aan haar.

  Ik heb verder 4 stofjes gekocht voor mezelf, een midden grijs linnenachtige lap, een zwarte met witte rozen erop, een rode met alleen op de rand zwart geborduurde bloemen voor een jasje en nog een wit-lila jersey stof. Was errrugg leuk en voor herhaling vatbaar! Op de terugweg ook naar Pipoos gegaan, was daar al zeker 10 jaar niet meer geweest. Niets gekocht daar. Ben weer wel op de hoogte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig: ik was vandaag naar de Stoffenbeurs in Hulst toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We horen wel,wat de beslissing van je dochter wordt.Wie van jullie kruipt achter het naaimachien? Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze is teruggegaan met haar vriend en heeft de stof daar gekocht en met nog extra korting ook. Prachtige kwaliteit en voor niet veel, al voorgekrompen ook, dus kan allemaal precies op maat gemaakt worden zonder met uithangen rekening te hoeven houden.
  De moeder van haar vriend heeft aangeboden om ze te maken. Als zij het niet gezegd had, had ik dat aangeboden (althans gedeeltelijk meegeholpen, had haar het zelf laten naaien!).

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.