zondag 13 maart 2011

Gas bijbetalen

Ik moet 347 euro bijbetalen voor het gas. Dat houdt in dat ik niet 210, maar voortaan 250 voorschot maandelijks daarvoor moet betalen. Dat is dan 40 euro per maand meer! Bah! Echt veel meer verbruik dan voorgaande jaren, valt gewoon op. Ergens in de verte was ik er al bang voor meer te betalen, maar ik dacht niet dat het aan het meerverbruik lag. maar aan de prijs.
Ergens wel balen, want ik doe constant moeite om alles te drukken met snel douchen, cv op tijd uit e.d., terwijl hier iemand wie ik met de neus kan aanwijzen de cv op de gekste tijden nog hoger draait of echt belachelijk lang staat te douchen althans naar mijn maatstaven.
Ik heb me inmiddels al geuit hier thuis, maar nog geen reactie gekregen. Wat ook niet kon overigens omdat ik alleen aan het woord was en er geen speld tussen te krijgen was. Ik kan hier dus echt niet tegen nadat ik zelf zoveel moeite doe om te bezuinigen.
Het is ook zo zonde geld wat totaal niet nodig is. Ze komen er ooit zelf nog wel achter denk ik dan... Daar gaat weer mijn spaargeld voor het klussen door derden. Op dit moment denk ik alleen maar dat ik voortaan na tien minuten de koude waterkraan maar open ga draaien... grgrgrgrgrg

10 opmerkingen:

 1. Wij leven hier met z'n vijven en betalen minder. Er wordt hier in huis lang gedoucht met zo'n 3 kinderen in de leeftijd van 14 tot en met 21 jaar.Televisie, computers en mobieltjes helpen ook niet echt om het verbruik naar beneden te krijgen. Heb je niet ergens een apparaat wat stroom vreet, doordat het oud is?
  Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik schrok van wat jij betaald. Erg jammer zo,n hoge rekening. Is een kookwekker niet iets? Dan kun je zeggen zo lang en niet verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is zo ondankbaar bezuinigen,als een medebewoner niet meedoet. Kan ze niet meebetalen aan haar grote deel van het verbruik? Misschien motiveert dat.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo frustrerend als je zelf overal zuinig mee doet en de rest niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poeh dat is even schrikken, is ook nogal een bedrag wat je noemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wow, wij betalen 140 euro met 4 personen. Misschien overstappen naar een andere leverancier? Soms krijg je leuke aanvangsbonussen. Wij hebben het plan om elk jaar over te stappen.
  Bespaarma(atje)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij betalen 200,- per maand.
  En er is hier ook een die het liefste uren onder de douche staat!
  Houden wij het stroom en gas in de gaten door op tijd terug te zetten, heeft madam de opladers zomaar aan de stekker liggen of staat ze 45 min onder de douche!

  Hier staan toch ook de pc's - tv's enz aan.
  We kregen toch 400,- dit jaar terug!
  werden meteen terug in tarief gezet maar dat hebben we meteen weer naar 200,- gezet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat betaal je veel!

  Wij betalen 136 euro per maand. Dat is de verwarming, koken en elektriciteit, douchen enz.

  Ik let er ook op, maar soms is het wat minder. Maar jij betaalt wel erg veel. Misschien is er inderdaad iets wat stroom vreet.

  Balen zeg...

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gosh, Marianne, jij moet wel heul veul betalen. Het meerverbruik is natuurlijk deels te verklaren door de twee winters in één stookseizoen, maar dan nog!
  Is je ketel verslaafd aan 't gas ofzo, 'k zou um 'ns laten doormeten (als dat al kan)
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In verhouding wat ik hier lees, betaal ik inderdaad echt veel meer dan jullie! Ik heb een HR ketel van 16 jaar, die wordt ieder jaar doorgemeten en daar is niks mee aan de hand. Maar eerdaags moet het weer, dus vraag ik er wel extra naar.
  Verder kook ik op gas en mijn douche gebruikt gas. Ik ben geen keukenprinses en sta ook geen uren in de keuken.
  Ik heb wel een heel erg koud alleenstaand huis, tussen hoge bomen, dat scheelt ook dat je niet tussen andere woningen zit. Wat isolatieglas beneden, maar nog niet alles. Vooral de muren zijn erg koud. Veel ouderwetse granieten vloeren nog.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.