maandag 7 maart 2011

Repareren scharnieren van kistje

Ik heb dan wel een koopstop ingelast, maar soms kom je er gewoonweg niet onderuit om daar een uitzondering voor te maken voor onderhoud of vervanging of dat je jezelf wijs maakt dat het heel echt nodig is.

Zo ook kijk ik al jaren rond (niet erg bewust moet ik zeggen) voor sluitinkjes voor in kistjes zowel de scharniertjes als de haakslotjes. Tot nu was ik ze niet tegengekomen tot gisterenavond. Dan moet ik denken, is het nodig dat kistje te repareren wat stuk is? Ergens niet, maar spullen die stuk zijn, is ook niet leuk. Het is een oud sieradenkistje, nog van mijn moeder geweest, waarvan een scharniertje was gebroken. Het fluwelen rode stof heeft vale plekken gekregen van ouderdom en op de deksel is het beslag niet meer helder. Van binnen ziet het gecapituneerde glanzende stof er nog wel mooi uit. Ook het pootje is eraf gebroken en moet er weer onder worden geplakt. Ik denk dat de geldelijke waard niet veel is, maar de emotionele waarde wel. Ik draag zelf nooit sieraden eerlijk gezegd, zelfs geen horloge, Wat ik heb aan sieraden (kralensnoeren of kettinkjes) heeft ook totaal geen waarde dan alleen jeugdsentiment. Maar je moet ze toch ergens laten nietwaar.

Ik heb daarom de sluitinkjes en slotjes gisterenavond besteld en kan eerdaags mijn juwelenkistje (zonder 'juwelen') weer repareren. Valt dan onder onderhoud klusjes. Dan kan ik het eindelijk weer eens voor sier ergens neerzetten i.p.v. in een doos ergens ver weggestopt.

6 opmerkingen:

 1. Het is toch jammer om het weg te doen.
  En net wat je zegt als het heel is kun je er weer mee pronken.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met die emotionele waarde is het de aankoop van een slotje wel waard. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Emotinele waarde moet je toch repareren ook al zijn er geen sieraden. Kun je tegenwoordig ook beter niet in huis hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben erg benieuwd waar je de scharniertjes en slotjes hebt gevonden. Ik heb meerdere van die kapotte doosjes (helaas ook zonder de juwelen).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ze vandaag binnen gekregen en ze waren zelfs mooier dan ik verwachtte. Ze hebben niet meer die hele nieuwe blinkende kleur. Precies goed. Ik heb er meteen een paar gekocht, want ik tel al een paar kistjes hier die wel een nieuw slotje of sluitinkje kunnen gebruiken. Waaronder ook een oud naaikistje.

  Marjolein ik kan je niet mailen voor dat adres, je hebt geen e-mailadres achtergelaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet dat dit bericht al even geleden is, maar ook ik zou graag het adres hebben waar je de sluitinkjes vandaan hebt!
   mpjvdhulst@hotmail.com!

   Verwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.