maandag 28 maart 2011

Handafwas of vaatwasmachine

Ik heb geen vaatwasser. Misschien wel een van de weinigen nog in dit land. Ik moet wel zeggen dat er veel tijd en energie opgaan aan het afwassen zelf. Dan zou een vaatwasser wel ideaal zijn afgezien van extra water en elektriciteit.
Ik heb er ook best een hekel aan moet ik zeggen en het is dan ook niet mijn favoriete klusje, vooral als het een volle aanrecht is. Het is altijd net als je de afwas aan kant hebt dat het halve huis al klaar is wat opruimen en poetsen betreft.
Laat ik het nu nog maar even houden op een grote wens in het verre verschiet. Niet de aankoop ervan zou moeilijk zijn, maar meer de aansluiting zelf in een oud huis. Waar moet ie komen, wat moet er open gebroken worden enz.
Ik laat het daarom nog maar zo zoals het is en laat de wens maar voorlopig nog maar een hele grote wens blijven.

8 opmerkingen:

 1. Tegenwoordig was ik graag af. Zo lekker warm aan mijn artrose handen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er een van mijn broer gekregen(omdat hun dochter 8 weken bij ons heeft gelogeerd).
  Manlief wilde er graag een, ik hield het altijd af.
  Nu ben ik er blij, manlief waste altijd af onder een lopende kraan en dan gebruik je heeeeeeeeeeeeeeel veel water.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben net een midweekje met de hand afgewassen, en ik was blij dat ik de vaatwasser vanmorgen weer aan kon zetten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben wel een vaatwasser maar 'hij' (want ik vind hem echt mannelijk omdat hij veel dingen niet helemaal doet) gaat alleen 's nachts aan.

  Wel heb ik gelezen in 'Kassa' dat met de hand afwassen niet hygienisch zou zijn. Maar of het waar is?
  Gr,
  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet er niet meer aan denken dat ik zonder zal moeten.Ik roep altijd lang leve de vaatwasser!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb al een half jaar een vaatwasser, helaas merk: ja, doe het lekker zelf, want nog steeds niet aangesloten, Afdankertje van de zaak, voor lopig doen mijn twee vaste afwaskrachten het werk nog, te weten mijn linker en mijn rechterhand. Laat ik afwassen nou zo vervelend vinden als een boek lezen in het pikkeduister! Ik moet zeggen dat met de hand afwassen moeilijker wordt als dat letterlijk moet, een paar keer een hand/arm uit de running gehad door breuk, rsi etc., dan moet je creatief afwassen en afdrogen en duurt het drie keer zo lang.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Juist omdat ik het niet graag doe, lijkt me een vaatwasser juist zo prettig. Ik blijf er even over doordromen nog :-)

  Heb ik niet gehoord bij Kassa. Zal wel door het afkoelen van het water komen in een afwasbak. Ik gebruik vriendelijk afwasmiddel en spoel het altijd nog een keer af onder de soms hete en soms koude kraan. Het water vang ik op en gaat bijvoorbeeld naar de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.