woensdag 23 maart 2011

Hergebruik van elastiek

Vandaag realiseerde ik me met het schoonmaken van groente dat ik altijd de elastiekjes bewaar die om groente zit. Ik hoef ze dan ook nooit te kopen, maar ik heb er ook nooit veel in voorraad. Dus prima in evenwicht in krijgen en weer hergebruiken.

Zo ook met die grote dikke vette elastieken van de postbode. Bij mijn werk gooien ze die gelukkig niet weg en kun je er zoveel nemen als nodig is. Handig! Al heb ik er nooit vaak nodig.

Verder ontdoe ik oude kleding niet alleen van fournituren (ritsen, knoopjes enz.), maar ook van het elastiek, als dat niet uitgelubberd is natuurlijk, maar zelfs dat kan nog gebruikt worden. Ooit had ik een zeer slimme kater en een iets minder slim hondje en die konden altijd zelf de ijskast open maken. Daar omheen deed ik dus altijd elastiek. Werkte prima! Na verwoede pogingen, hielden ze er dan mee op. Maar als ik het elastiek maar een keer vergat, zaten ze alweer met hun snuffertjes in de ijskast te loeren of er wat voor hun gading inlag.

Ook het donkere elastiek kun je nog gebruiken voor de tuin om iets vast te binden, dan blijft er enigszins wat rek inzitten in tegenstelling mer touw en ijzertjes.

Julie hebben vast ook goede bestemmingen ervoor. Of gooi je het weg?

6 opmerkingen:

 1. Ik bewaar ze altijd in een grote inmaakfles. Voor de tuin gebruik ik altijd nijlonkous. Rekt ook goed mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee ik heb in mijn la een vakje voor deze elastiekjes. Altijd handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gooi ze nooit weg. Ik gebruik ze om zakjes en pakjes er mee dicht te doen.
  En mijn jongste zoon gebruikt ze bij zijn legowerkjes.

  Gr,
  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als de postbode een paar elastieken op de stoep laat liggen,wil ik ze graag hebben. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is ook een goed idee Johanna om daar stukjes nylonkous voor te gebruiken in de tuin i.v.m. de rekbaarheid!

  Wat zijn we lekker zuinig he dat we zelfs geen elastiekje weggooien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik bewaar mijn elastiekjes in een rieten mandje wat rond een bloempot zat. Een jaar geleden heb ik dat riet grijs geverfd en sindsdien verduren de elastiekjes heel vlug. Ik moet er soms drie nieuwe nemen eer ik er eentje heb waar nog rek in zit. Het heeft lang geduurd eer ik doorhad dat het waarschijnlijk aan de verf op het mandje lag.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.