zondag 19 december 2010

Goedkope postzegels

In de tijd dat ik nog kerstzegels kocht en het e-mailen op internet er nog niet was, stelde ik, zover dat kon, veel uit van mijn administratie tot de decembermaanden. Bedrijven waar ik een brief heen moest sturen, abonnementen afzeggen, kregen een kerstkaart met daarin dé brief met informatie en dat alles met de goedkopere kerstzegels op de envelop. Nu zul je wel denken, maar dat kost je dan een kaart, nee niet echt, want ik had een supergrote doos met kerstkaarten (nu nog steeds) waar nog steeds de bodem maar niet in zicht lijkt te komen.

Maar er is nog steeds een manier om minder geld uit te hoeven geven voor postzegels en dat is met hele oude postzegels je envelop te beplakken, die nog steeds hun waarde hebben behouden. Hoe meer je koopt, hoe meer de winst. Voor kleine bedragen is de winst erg weinig. Volgend jaar ga ik daar eens wat van inslaan! Voor bepaalde enveloppen lijkt het me wel af te raden, zoals met sollicitatiebrieven. Dan zullen ze wel denken, wat een zuinige knip is dat :-) Een paar gewone in voorraad te hebben, lijkt me daarom ook wel wat.
Ik kwam het ook al eens tegen op enveloppen toen ik ooit boeken op internet had gekocht. Ze laten je wel het tegenwoordige bedrag betalen aan porto, terwijl zij daar dan weer een beetje winst op hebben.

3 opmerkingen:

 1. Als je nu postzegels koopt met 1 er op zijn 44 cent ,zijn ze volgend jaar in 2011 ook geldig scheel 2 cent per postzegels ,maar als je er veel nodig heeft scheel toch aardig wat .

  Nel uit Ridderkerk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik ook nog wel eens oude zegels.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marianne, ik heb via Merel een adresje waar je nog goedkoper de guldenzegels kunt kopen.
  Als je interesse hebt, mail me dan op carpediemstart at gmail punt com. De at en punt natuurlijk vervangen door tekens.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.