zondag 7 november 2010

Strijken

Een van de huishoudelijke karweitjes die ik niet graag doe, is strijken. Ik heb een droger die al tijden stuk is, dus mijn was hangt aan de waslijn  binnen of buiten te drogen en op kleerhangertjes in de bijkeuken. Als de kleding droog is die op de hangertjes hangen, gaan ze mee naar boven en worden ze in de kast gehangen. Dit scheelt me was afhalen, opvouwen en weer opnieuw ophangen. Van tijd tot tijd breng ik weer lege kleerhangertjes mee naar beneden.
Het handigste is natuurlijk om 's avonds de kleding vast klaar te leggen voor de volgende dag, maar daarvoor ben ik altijd 's avonds veel te moe en omdat ik pas 's morgens weet welke kleding ik aan wil trekken en niet 's avonds laat. Ik houd hier rekening mee en eerder opsta, zodat ik altijd nog tien minuten kan strijken. Soms als ik wat tijd over heb, strijk ik wel wat ik de dag erna wil aantrekken als het weer hetzelfde blijft. Nadat ik de stekker van de strijkbout eruit heb gehaald, strijk ik nog een kledingstuk wat van synthetische stof is om zo de laatste warmte van de strijkbout nog te kunnen benutten. De meeste zijn echter van katoen. Bij een groot gedeelte van mijn kledingstukken in de kast verdwijnen de kreukels vanzelf al door het hangen of liggen. Ook stel ik mijn wasmachine zo in dat het op kreukherstellend staat. Vaak is het dan niet eens meer nodig om te strijken bij bv T-shirts.
Jaren geleden streek ik wel netjes alle droge was netjes weg. Echter als ik de kledingstukken aan wilde trekken zaten er toch weer kreukels in van het hangen. Bovendien kostte het me steeds veel tijd met een fulltime baan en als laatste heb ik er een hekel aan. Met een dagelijkse portie van vijf of tien minuten vind ik het niet zo erg en werkt voor mij het meest efficiëntste.

3 opmerkingen:

 1. Ik strijk zo min mogelijk. Nu het koud is draag ik een wollen trui met t-shirt daaronder. Dat ziet niemand,dus wordt niet gestreken. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik strijk ook alleen maar wat ik die dsg draag. maar ik strijk het wel de avond ervoor. Na het wassen gaat alles zo de kast in. Eerst alles strijken heeft bij mij weinig nut. Er zitten weer allemaal kreukels in als ik het aan wil trekken.

  Fredrique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed te lezen dat ik dan niet de enige ben! Ik had altijd het idee dat iedereen de was meteen wegstrijkt, zelfs handdoeken en theedoeken, linnengoed e.d. Laatste doe ik nooit. Ik heb geen zin om kleding dubbel te strijken namelijk (van het hangen).

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.