zaterdag 6 november 2010

Boekenfestijn

Ik geef het toe, ik ga heel graag naar het Boekenfestijn en dan ook het liefste in mijn eentje om flink ongestoord te neuzen in een heleboek boeken. Het karretje lag altijd boordevol met boeken en ik moest daarna altijd goed een keuze maken welke ik dan toch maar niet zou kopen omdat anders het bedrag een beetje erg hoog zou worden. Bovendien moest ik de boeken ook nog heelhuids zien thuis te krijgen op de fiets. Zowel achterop als aan mijn stuur hingen de plastic tassen met boeken (of cd-roms en zelfs handwerkpakketjes). Thuis gekomen was ik dagen, nee weken, zoet met bladeren en weer opnieuw bladeren. Geen leesboeken, maar naslagwerk over allerlei onderwerpen die me interesseren. Van handwerkboeken tot symboliek, over gezondheid of de Oude Egyptenaren, over schildertechnieken, kunst, computerboeken of wat spiritueels zoals tarotkaarten die ik spaar, zelfs borduurontwerpsoftware. In feite voor een schijntje per boek, maar alles bij elkaar bleek het altijd toch nog een aardig bedrag. Regelmatig zie ik dan boeken op verschillende weblogs verschijnen met de titels die ik jaren geleden al daar had gekocht. Ik krijg altijd van te voren een uitnodiging. Als je die laat zien, mag je een gratis boek uitzoeken die op een bepaalde plaats liggen. Niet zo heel erg bijzondere, maar gratis is gratis niet waar, dus neem je het mee. Het was wel iedere keer weer een klus om ze ergens neer te kunnen zetten, want daarvoor moesten er eerst weer wat van de planken en richting kringloop verdwijnen. Voor ik ga slapen bekijk of lees ik altijd in mijn boeken en tijdschriften, dat geeft me een heel prettig gevoel. Dat is mijn slaapmutsje om te kunnen slapen. Voor mij is het een soort van therapie al dat geblader en gelees. Wat dat betreft heeft het ruimschoots het bedrag weer opgebracht aan goede zin en leuke ideeën!
Ik dwaal echter af. Dit jaar had ik dus ook de uitnodiging gekregen voor dit weekend in Eindhoven. Het festijn begon zelfs gisteren al. Ik heb het tot nu toe weerstaan om niet te gaan! Dit was een van mijn luxere uitgaven in het leven. Deze uitspatting moet ik dus ook weer even opzij zetten... Het Boekenfestijn is er toch ieder jaar maak ik mezelf nu maar wijs ;-)

5 opmerkingen:

 1. Je heb vast nog genoeg om te lezen, en anders lees je ze twee keer. Doe ik ook wel eens als ik een boek heel mooi vind. Dan haal ik hem na een paar jaar weer te voorschijn. En beleef weer fijne uurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herlees heel veel boeken. Sinds kort is er op ons containerpark een gratis boekenhoek.
  Je mag er, per keer, 10 boeken meenemen. Ik neem er af en toe eens mee en breng er ook de boeken die ik niet meer wil heen. Dit vind ik wel een fijne oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken je letterhonger. Bij mij heeft informatie via de pc voor een deel de naslagboeken vervangen. En ik leen veel van de bieb. Ons huis heeft(gelukkig) te weinig boekenplanken voor steeds nieuwe aankopen. De blijvertjes herlees ik meerdere malen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het boekenfestijn is een prima gelegenheid om goedkope maar prachtige cadeautjes uit te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Momenteel koop ik geen boeken, maar heb dat altijd wel veel gedaan. De boekenplanken puilden uit, stapels naast mijn bed e.d. Er moest weer ruimte komen. Op een gegeven moment koos ik op een andere manier boeken waarvan ik zeker wist ze vaak door te bladeren. Romans koop ik nooit.

  Bij het Boekenfestijn is meer te koop dan boeken alleen... van die leuke hebbedingetjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.