zondag 21 november 2010

Mijn energie besparig op cv

Ik ben een typisch avondmens en als ik de kans krijg zelfs een nachtmens. Hoe later het wordt, hoe rustiger het om me heen wordt. Geen verkeer meer te horen, geen spelende kinderen in de straat, geen telefoon of deurbel meer te horen. Ook de dieren liggen dan in alle rust te slapen zodat ik geen portier meer hoef te spelen of de hond uit te laten. Alles wordt stiller. Het moment voor mij om me steeds beter te kunnen concentreren. Eigenlijk is dat altijd al zo geweest, zo lang ik me kan herinneren. Zelfs in het weekend en in vakanties schuiven mijn dagen dan langzaam op naar diep in de nacht. Om zes uur pas naar bed gaan, is dan echt geen uitzondering. Meestal zit ik 's avonds laat achter de pc, lees boeken of pruts wat met handwerken.
Toch ben ik al een poosje bezig om daar verandering in aan te brengen, want echt goed voor je gezondheid is dat natuurlijk niet. Door de week kan dat niet met een baan. Nu probeer ik dus voortaan om de energierekening te verlagen om in ieder geval de cv om 11 à 12 uur laag of uit te zetten. Als ik het kouder krijg, dan in bed te gaan liggen. Daar lees ik vaak tot ik slaap krijg, maar daar ligt ook wat haakwerk tegenwoordig. Zo kan ik het ook nog uren volhouden en krijg het niet koud. Ook een deken en kruik op de bank om soms naar de tv te kijken lukt wel een uurtje. Het internet moet nog aangesloten worden op mijn laplop en dan kan ik in bed ook gewoon verder surfen. Ik heb ook veel leesvoer gedownload en kan dat ook via de usb-stick en de laplop prima lezen en tegelijkertijd aantekeningen maken.
Ik hoop op deze manier de energiekosten wat te kunnen verlagen door de cv niet meer uren in de nacht aan te laten staan in de weekends en in de vakanties. Ik weet niet of ik dit kan vol houden, maar ik probeer het in ieder geval.

6 opmerkingen:

 1. Jij maakt me van iets bewust.Ik ben het omgekeerde,een uitgesproken ochtendmens. En zit soms al om 6.00 in de keuken met de kachel hoog. Mijn man is een avondmens en blijft tot ver na middernacht op. Hij heeft de kachel dan wel laag staan. Maar toch betekent dat een lange dag stoken. Dat had ik me nooit gerealiseerd. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben de verwarming ingesteld dat hij tien uur op 15 gaat. Dus tegen half elf begint het in huis wat af te koelen . Een mooi tijd om naar bed te gaan. Wat voor mijn man gaat om half 5 de wekker weer. Zelf bijf ik dan nog een poosje liggen tot het mijn tijd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn dochter is ook een zeer vroeg ochtendmens, daarom merkte ik dat de cv wel erg lang op volle toeren draaide. Van 18 tot 24 uur, dat is gemiddeld 21 uur per dag. Beetje teveel dus. Nu wordt dat gemiddeld 10 tot 15 uur. Dat moet ik straks toch merken, lijkt me zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sta rond 06.00 op dan is het vrij koud in huis, zet de cv op 19 graden zodra het indd 19 gr is gaat de cv weer omlaag.. de kou is er dan uit en ik ben toch bezig.
  Pas integen de lunche gaat hij dan weer aan.

  Zo rond 21.30 gaat de cv weer af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog iemand die de nacht heerlijk vind! Verschil is dat ik naar bed ga om te slapen. Dus hier wel de verwarming tot diep in de nacht aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wij hebben een houtfornuis en moeten er eerst voor werken voordat het warm is s'morgens, tip : wollen kleding geeft echt goede warmte, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.