vrijdag 26 november 2010

Haren verven

Tegenwoordig gebruik ik de hele de inhoud van de flesjes haarverf om mijn haren te verven. In het begin toen mijn haren af en toe een grijze haar vertoonden, kon ik twee maal verven met één verpakking en deed ik dat om de drie maanden. De eerste keer gebruikte ik wel alles en spoelde de twee flesjes uit. De volgende keer, goot ik precies de helft van beide flesjes in de twee van de vorige keer. Uiteraard niet bijelkaar in één flesje want dat kun je niet bewaren. De verf dekte prima. Dat was toentertijd mijn eerste consumindersuccesje! De volgende keer daarop deed ik weer hetzelfde. Tegenwoordig verf ik het één maal per maand. Naarmate mijn haar grijzer werd, voldeed het 50/50 principe niet meer en moest ik de inhoud van de twee flesjes compleet opgebruiken om het dekkend te krijgen en ook al om het feit omdat ik lange haren heb. Met kort haar lukt dat wel om per keer de de helft van de flesjes te verven.
Ik gebruik al jaren de haarverf die ze verkopen bij de reformwinkels en De Tuinen. Meestal sla ik er een paar tegelijk in als het in de reclame is (vaak is dat dan 25% korting; normaal kost het ongeveer 11 euro). Dure bezigheid dus en een van mijn luxe uitgaven... Op zich ben ik zeer tevreden met het resultaat, maar er zit nog veel te veel chemische troep in en daarom ben ik nog zoekende naar een betere. Mijn dochter had in die ik gebruik maar liefst 26 stoffen gevonden die er niet in thuis horen! Beetje erg veel nog. En dan is dit nog een zeer milde! Kun je nagaan wat er allemaal in de zeer bekende merken zit...
Dus als iemand een goed natuurlijk verfmiddel weet zonder al die toevoegingen die er niet in thuis horen en al zeker niet op je hoofd, dan hoor ik dat graag! De enige die mijn dochter vond, was een dure van 20 euro in Engeland, exclusief verzendkosten tot nu toe. Dat is wel een beetje erg duur.

10 opmerkingen:

 1. Hoi Marianne,

  Ik heb even het adres voor je gegoogled van een geweldige verf-knipsalon waar ik me ooit een keer op heb getrakteerd. http://www.instituuthaarengezondheid.nl/indepers.html . Misschien iets om voor te sparen, als een soort welnessdag:), en anders om wellicht op ideeen te komen.

  Het is er ontzettend gezellig, en wat toen indruk op mij maakte, was een vrouw die haar grijze haar met henna liet behandelen wat een prachtige grijs opleverde. De glans kwam terug en het zag er zo natuurlijk uit dat ik ter plekke niet meer bang werd voor grijs haar.

  Groetjes Jacq.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je er wel eens aan gedacht om je haar helemaal niet meer te verven? Ik doe het al jaren niet meer. Maar merk wel,dat ik een uitzondering ben met mijn peper en zout koppie. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou eraan gedacht wel om ermee te stoppen Izerina, maar ik ben er nog niet aan toe. Stel dat moment nog liever wat uit.

  Mijn dochter was zo lief om een beter en gezonder middel (Sante) mee te bestellen waar zij altijd haar spulletjes koopt. Het blijkt nog goedkoper te zijn dan dat ik altijd gebruik zelfs. In de kerstvakantie ga ik het uitproberen of het ook werkelijk goed dekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marianne,

  Ik weet zeker dat Sante je zal bevallen. Het is een heel fijn merk en de kleuring pakt goed en heel natuurlijk, als het dicht bij je normale haarkleur ligt. Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi,
  Beetje late reactie misschien, maar bekijk deze site eens, misschien helpt deze je wel op weg!
  http://www.heelnatuurlijk.nl/index.php?page=shop.browse&category_id=154&option=com_virtuemart&Itemid=98

  Met vriendelijke groet, Isolde

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar bestelt mijn dochter tegenwoordig ook Isolde ;-) Fijn dat het ook voortaan in Nederland te koop is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mу brother ѕuggesteԁ I would poѕsiblу lіke
  this blοg. He wаs once entirely right. This
  put up truly made my day. Үou cann't imagine simply how a lot time I had spent for this information! Thanks!

  Feel free to surf to my weblog: estrip.co.kr

  BeantwoordenVerwijderen
 8. If some one ԁеsires exρert view аbout bloggіng and site-building afterward i suggest hіm/heг tо pау a quіck ѵisit this blog, Keep
  up the fastidious worκ.

  Havе a loоk at my webpage; lsteam2009.pl

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.