donderdag 11 november 2010

Ruilen

Tegenwoordig heet het leds geloof ik en er zijn ook andere varianten. Jij kan iets goed en krijgt er punten voor of leds/lets geheten. Een ander kan weer wat anders en krijgt er ook punten voor. Zo krijg je soort van ruilsysteem met allerlei leuke diensten, van taarten bakken tot gras maaien, van een thuiskapper tot klusjes laten doen. Een leuk systeem ergens wel. Via Google is er veel over terug te vinden.
Eigenlijk deed ik zoiets al vijftien jaar geleden. In vorig logje gaf ik al aan graag kinderkleding te maken, maar houd niet zo van huishoudelijke klusjes, al doe ik dat laatste natuurlijk wel. Ik had een advertentie gezet toentertijd of iemand eens in de twee weken beneden wilde komen poetsen in ruil voor het uitzoeken van nieuwe zelfgemaakte kinderkleding. Tot mijn verbazing reageerde er ook iemand. Dat was ergens wel grappig dat je een keer in de twee weken het huishouden kon overslaan, terwijl een ander gelukkig was met zelfgemaakte kinderkleding. Ik maakte steeds wat op voorraad en dat rekenden we om in schoonmaakuren. Dat heeft ongeveer een half jaar geduurd. Van beide kanten werd het nog naar 1x per maand uitgesteld en ook mijn voorraad kleding raakte op. Dat kwam door haar verhuizing en voor mij het korter werken. Op een gegeven moment hebben we er daarom toch maar een punt achter ons experiment gezet, al vonden we het toch geslaagd geweest.

4 opmerkingen:

 1. Hier bestaat ook zoiets. Elkaar helpen met een dichte beurs. Ik vind dat heel handig. Niet dat ik er gebruik van maak. Maar het is een geruststelling dat men er een beroep op kan doen. Inderdaad wat hh klussen tegen een wat kluswerk, of je tuin een beetje bijwerken. Ik vind het wel een uitvinding.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien zijn die lets iets voor jou. Dan bied jij je kwaliteiten op textielgebied aan. IK heb een poosje bij zo'n kring gezeten. Door ziekte moest ik stoppen.Maar er werd heel wat "geruild".Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk verhaal, misschien kan je zoiets opstarten of je ergens bij aansluiten? Met je zelfgemaakte kinderkleding heb je een goed ruil-item denk ik. Ik durf dat ruilen nooit zo goed aan, van ruilen komt huilen is mij altijd geleerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben een weegschaal en zal dan wel punten sparen voor diensten, maar met uitgeven kan ik beslist niet kiezen :-) Inderdaad... ruilen doet huilen. Ik weet het niet. Het blijft nog even een open optie. Voorlopig even niet. Wel vind ik het een heel mooi idee. In de buurt is inderdaad zo'n kring.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.