woensdag 24 november 2010

Grijze bak, plastic en een oud vrouwtje

Tegenwoordig moet je alles wat plastic is scheiden (helaas is daar maar 1/3 echt bruikbaar van) en daarom was ik bezig met afval rechtstreeks in de grijze bak te gooien, zonder een pedaalemmerzak of vuilniszak eromheen. Dat is immers ook consuminderen als je die niet hoeft te kopen, bovendien gaat er dan veel meer in de grijze bak als je efficiënt alle blikjes e.d. vult met afval. Ik dacht hiermee goed bezig te zijn. Helaas ben ik weer een beetje terug naar af, want wat is namelijk het geval. Bij mijn buren komt nog hun oude moeder van rond de 80 op bezoek en haar autootje parkeert ze altijd pal voor mijn deur. Als ik dan 's avonds mijn vuilnisbak buitenzet ver van de parkeerplaats op mijn eigen uitrit dan presteert ze het nog om mijn bak omver te rijden (voor heeft ze 1,5 meter en achter haar auto ook). Met alle gevolgen van dien. Vlug wegrijden, niks gevoeld, geen sorry, vlug wegwezen. 's Avonds met de hond uitlaten zag ik al mijn rommel zo een keer open en bloot liggen en heb ik het natuurlijk zelf op moeten ruimen. Ook 's morgens toen ik naar mijn werk wilde gaan en de vuilniswagen al voorbij was, zag ik zo'n puinhoop liggen. Daarna nog een keer op dezelfde dag van de week terwijl ik het al zo laat mogelijk buiten zet. Donderdagmorgen komt de vuilniswagen namelijk bij ons al heel erg vroeg langs. Ik ben het in de gaten gaan houden, want eerst denk je nog aan baldadige jeugd, maar nee hoor, dat was dat oude omaatje steeds. Dat moeten de buren toch ook hebben gezien want ze lopen altijd met haar naar de autodeur en zwaaien tot ze weg is. Ik baal daar enorm van ergens, oude leeftijd of niet. Waarom parkeert ze dan geen 5 meter verder voor de deur van de buren zelf? Plaats genoeg want iedereen heeft een eigen oprit. Ik probeer dan ook voortaan om woensdagavond zoveel mogelijk zelf nu mijn auto op die parkeerplaats voor mijn eigen deur te zetten om dit te voorkomen, maar helaas lukt dat niet iedere keer. Daarom ben ik ook maar weer noodgedwongen terug naar de plastic zakjes gegaan waar ik ook nog een stevige knoop in leg. Als ze nu de bak weer omrijdt, hoef ik alleen maar tasjes op te rapen i.p.v. alles los. Ik kan dus noodgedwongen nog even niet helemaal meedoen met al het plastic te scheiden totdat er geen oude vrouwtjes meer voor mijn deur parkeren op woensdagavond...

5 opmerkingen:

 1. Niet te geloven,je verhaal. En dat het omver rijden keer op keer gebeurt. Kun je je bak niet bij de buren zetten? Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien is het tijd voor die mevrouw om haar rijbewijs in te leveren. Stuk veiliger voor misschien meer dan alleen die bak. Een paar jaar terug had ik ook zo'n buurvrouw, en eigenlijk ging ze nergens meer heen met de auto. Alleen af en toe een blokje om. Als ze terug kwam parkeerde ze de auto bijna door de heg heen in de tuin. Buren hebben toen de politie op de hoogte gebracht en er is toen ingegrepen. Dat was voor alle partijen een stuk veiliger.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zakjes op autodak van omaatje ?, ligt je vuil in ieder geval niet voor jouw deur, sterkte, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een verhaal.... Kun je niet met de buurvrouw praten? Misschien is er een oplossing. Het is toch te gek dat jij je aan moet passen.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van sommige buren sta je alleen maar versteld hoe ze denken en doen. Om daarmee in discussie te treden, heeft totaal geen zin, omdat ze veel te egocentrisch zijn ingesteld.
  Voorbeeld: bij verbouwingen laten ze de vuilcontainer altijd voor mijn deur zetten i.p.v. voor hun eigen deur. Hoe verzin je het he?

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.