maandag 1 november 2010

Kappers en zelf knippen

Na mijn blogje over de schoonheidsspecialiste en haren wassen met Alleop kom ik natuurlijk uit bij het knippen van haren: kapperbezoek of zelf knippen.
Vanaf kleins af aan heb ik al lang haar. Als ik het korter heb, dan voel ik me niet echt mezelf. Om ook eens een leuker korter kapsel te hebben in de jaren 70, ben ik wel een paar keer naar de kapper geweest, de 'beste' steeds werd er gezegd. Maar iedere keer kwam ik zo teleurgesteld thuis en nam me voor nooit meer te gaan. Rare fratsen werden eruit gehaald zoals met een kaars de dode puntjes eraf schroeien en het vervolgens dan afknippen; ik zie het nut hiervan niet echt eerlijk gezegd door het geschroeide er weer weer af te knippen! Pure onzintoepassing. Soms toch weer omgepraat dat ik dan beslist die en die kapper maar eens moest proberen. Maar ook weer daar hetzelfde verhaal. Ze denken dat ze mijn haren direct herkennen hoe daarmee te werken, maar iedere keer moesten ze het toch weer opnieuw wassen en föhnen. Terwijl ik aangaf dat ze meer shampoo moesten nemen omdat het zo niet lukken zou. Je zag duidelijk dat ze niet snapten dat het haar niet deed wat zij wilden! En dan praat ik over dure en goede kappers! M.a.w. ik ben afgeknapt op kappers en laat het zo zoals mijn haar zelf wil zitten. Af en toe gaat er onder een stukje weerbarstige dode punten af. Ik steek het meestal op, dus veel verandering zie je nooit. Thuis draag ik het altijd los. Met regenweer lijkt het kroezig te zijn. Kortom ik heb me neergelegd bij mijn vreemde structuur haar.
Ik knip de dode puntjes van het haar van mijn dochter en zij bij mij. Kost geen cent.
Aan de andere kant kom ik daarom al zeker 30 jaar niet meer bij de kapper en heeft me dat al heel wat uitgespaard inmiddels.

3 opmerkingen:

  1. Bij ons komt een keer in de zes weken een thuiskapstertje. Dat ksost ons 30 euro .Maar dat is altijd goedkoper dan naar een salon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas heb ik dun haar en moet een goede kapster dat knippen.Maar mijn man heeft al 40 jr geen kapper gezien.Die dure kappersspulletjes heb ik er dubbel en dwars uit. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik weet niet beter om nooit te gaan, daarom mis ik het (gelukkig) ook niet. Per jaar scheelt dat toch weer aardig wat voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.