woensdag 17 november 2010

Eén reformwinkel minder

Vorige week reed ik langs een reformwinkel waar ik een paar jaar geleden regelmatig wat kocht en ik dacht te zien dat er nu groot Te Huur stond. Nu ligt het voortaan uit mijn fietsroute en bovendien is de Natuurwinkel waar ik nu koop uitgebreider van assortiment en heeft ook iedere week leuke reclames waardoor de biologische artikelen betaalbaar zijn voor mij.
Vandaag fietste ik er met een omweg na mijn werk weer langs en zag dat de winkel nog open was tot zaterdag en alles wat ze nog hadden voor 50% verkochten. De eigenaar gaat met pensioen overigens en niemand wilde hun winkel overnemen. Dat bericht op de ruiten van 50% is natuurlijk geen bericht om lang over na te denken, dus ben ik meteen afgestapt en naar binnen gegaan. De winkel was zo goed als leeg en toch vond ik wat aan boodschappen die ik normaal ook zou inslaaan voor de nu leuke prijs. Het bleek al 5 weken uitverkoop te zijn. Toch bleek bij de kassa nog een klein addertje onder het gras te schuilen, want op zuivel, koelkastartikelen en groente zat helemaal geen 50%. Ik heb de koelkastartikelen op een paar na dan ook weer netjes teruggelegd. Zoiets hoort natuurlijk in het begin van de winkel aangegeven te worden en niet bij de kassa op de toonbank geplakt zodat je dat pas kunt zien met afrekenen. Al met al toch nog leuke koopjes voor 50% kunnen inslaan zoals mijn merk deo (Weleda citroen), eieren, favoriete thee (pepermunt), wat homeopatische middelen (tee trea, oteel en echinaeforce) en biologische kersenjam. Ik heb gelukkig geen andere onbekende artikelen gekocht vanwege de lage prijs en zeer bewust gekozen, want dan is mijn winst misschien weer weg en kan het ook nog eens tegen vallen. Dit zijn altijd leuke meevallertjes toch!

3 opmerkingen:

 1. Jij schrijft niet,waarom de winkel sluit. Ik heb me wel eens afgevraagd,of natuurvoedingswinkels het moeilijker krijgen,nu supermarkten en webwinkels ook biologisch voedsel gaan verkopen. IK merk zelf,dat ik regelmatig naar de AH dichtbij ga,dan 5 km fietsen naar de natuurvoedingswinkel. En bestellen bij Odin en ophalen om de hoek is helemaal luxe.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd leuk om goedkoop wat spullen te vinden, maar wel een beetje flauw inderdaad dat ze niet duidelijk aangaven dat dit niet overal voor gold.

  Wel jammer van zo'n winkel, en dat niemand die wil overnemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De winkel gaat sluiten omdat ze met pensioen gaan en hun kinderen de winkel niet wilden voortzetten en ook geen derden. Ik hoorde dat ze 60 uur per week werkten, dat is natuurlijk niet mis. Alle artikelen waren net een paar dubbeltjes duurder dan de andere twee natuurwinkels... tja op een volle boodschappentas merk je dat toch wel.

  Bij de supers is het biologische voedsel inderdaad vaak goedkoper, maar ik blijf ondanks het stempeltje toch twijfelen aan de echtheid. Vergeet niet dat het een commerciële wereld is daar. Maar ik haal er net zo goed hoor.

  Wij hebben hier in het dorp geen natuurwinkel, maar tussen het dorp en de stad heb je wel een biologische boerderij nog. Verder zijn er dan nog 2 natuurwinkels, ongeveer een half uur fietsen van mij vandaan. Ik combineer het winkelen daar meestal met mijn autodagje naar het werk, na afloop even langs de natuurwinkel te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.