woensdag 10 november 2010

Kinderkleding

Voor mijn dochter, toen die nog klein was. heb ik heel veel kleding zelf gemaakt. Op kinderkledingbeurzen keek ik ook regelmatig, maar bracht er ook zelfgemaakte en te kleine kleding naartoe om te verkopen. Ik had vaak stofjes over van wat ik maakte en dan was er snel zo'n tweede kledingstuk gemaakt. Meestal maakte ik extra dubbel te dragen broekjes en strokenrokjes, die raakte ik altijd erg snel kwijt. Ik vroeg er nooit zo heel veel voor (7,50 tot 10 gulden), maar wel dat ik de kosten van het stofje, garen en elastiek er helemaal uit had. Door die kleine opbrengst kon ik mijn dochter weer gratis kleden. Op die manier heb ik nooit echt veel uitgegeven voor kleding tot mijn dochter naar de middelbare school ging. Alleen schoenen, ondergoed en sokken kocht ik nieuw of in de uitverkoop. Het leuke was dat ze een vriendin kreeg op de middelbare school en haar moeder kocht in een bepaalde tweedehands winkel vaak nieuwe kleding voor haar. Jullie raden het zeker al. Dat waren de kledingstukken die ik daar nieuw had gebracht.
Mijn zolder leek in die tijd zelf wel een winkeltje met al die kledingstukken op hangertjes. Dat was zo gezellig om te zien. Ik deed dat ook erg graag 's avonds als mijn dochter ging slapen. Van het snorrende geluid van de naaimachine viel ze lekker in slaap.
Ik heb nog genoeg stof uit de jaren 80 (plus daarvoor en erna...), beetje vintage al, en zou zo weer willen beginnen. Ik heb alleen geen 'paspop' formaat 'klein' meer... :-)
(Deze tekst heb ik toch maar weggehaald i.v.m. privacy.)

5 opmerkingen:

 1. WAt jammer,dat je werkloos moet worden om weer tijd te hebben voor kinderkleding. Je beschrijft het,alsof je dat met hart en ziel doet. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk verhaal, heb je geen mensen in je omgeving voor wie je (tegen vergoedin) dingen kunt naaien.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb wel een klein paspopje voor je in de aanbieding, ;)
  Ik zou zeggen, gewoon lekker gaan maken, en dan misschien op mp of een beurs te koop aanbieden? Ik kan het niet, kleding maken, leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Izerina: Ik deed dat ook heel erg graag, maar in je leven moet je keuzes maken waar je niet altijd achterstaat, maar wel praktisch moet zijn.

  @ Herma, Sannepan + Saskia: Ooit begin ik wel weer. Er zijn momenteel andere prioriteiten die ik voor moet laten gaan. Volgend jaar zo rond en na de zomervakantie hoop ik langzaam te kunnen starten. Er zit een bepaalde beginnersangst weer niet goed genoeg te zijn, lang geleden weer, ruimte creëren daarvoor letterlijk als figuurlijk, loopt het e.d. Daar moet ik ook weer even overheen stappen :-)
  Ik zal wel eerst voorzichtig een paar kledingstukken maken of het loopt en dan verder kijken.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.