dinsdag 30 november 2010

Halveringsprincipe

Je kunt het halveringsprincipe op verschillende manieren toepassen:
 • Een goedkoop merk met een duur merk mixen. Voorbeeld: reclame katten- of hondenbrokjes mixen met een van duur merk (Royal Canin of Hill's enz.).
 • De helft van een product gebruiken.
  Voorbeeld: een klein beetje tandpasta gebruiken i.p.v. over de hele tandenborstel.
Ik moet zeggen dat ik het halveringsprincipe zelf nog niet op veel gebieden gebruik dan ik hierboven als voorbeelden heb aangegeven. Jaren geleden met haarverfmiddel waar ik twee maal mee kon verven. En dan houdt het wel zo'n beetje op.
Misschien dat jullie mij nog aan een goed idee kunnen helpen. Waarvan gebruik jij de helft of mix jij het een met het ander om zo goedkoper uit te zijn?

8 opmerkingen:

 1. Ik ken dat principe als een manier om minder te snoepen of eten. Van alles genieten,wat je gewend bent,maar dan een halve portie. Een half koekje. Een half schaaltje nootjes. Ik gebruik ook een goede bodymilk voor mijn "bovenkant"en voordelige uiercreme voor mijn benen.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vruchtensap vind ik vaak te zoet, dus doe ik half water, half vruchtensap. Ikzelf eet doorde weeks geen chips, verkering en zoonlief wel dus bespaar ik daarop ook. Als ik alleen thuis ben (ik werk 3 dagen in de week) dan laat ik de verwarming zoveel mogelijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik bak zelf m'n brood, maar dan weer wel roomboter erop, verder ga ik erover nadenken, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn favoriet is: een half vaatwasblokje gebruiken. De afwas wordt net zo schoon !
  Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van veel kun je de helft gebruiken en in navolging van een Amerikaanse site gebruik ik geen toiletpapier meer maar doekjes die ik was. Maar zoals ze daar zeggen: alleen voor #1 en niet voor #2 dat gaat me te ver. :-) Het bevalt me goed en gebruik daardoor minder dan de helft toiletpapier...
  Met katteneten vind ik het weer niet opgaan. Die goedkope brokken bestaan voor het grootste deel uit granen die ze toch niet kunnen verteren. Allen maar vulling en geen voeding. Kun je beter goed voer geven waar je zoiezo minder van nodig hebt.Die fabriekanten beweren anders maar die willen alleen maar verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fabrikanten natuurlijk, ik vond het er al zo raar uitzien. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed van je Izerina om halve porties te nemen! Dat zou me niet lukken, vooral als het heel erg lekker is.

  Ja dat is ook een goeie een half vaatwasblokje gebruiken! Ik heb alleen zelf geen vaatwasser :-) Ik kan het wel proberen met minder afwasmiddel te gebruiken.

  Ik heb wel gemerkt als je alleen maar goedkoop dierenvoedsel geeft, ze ook vaker ziek zijn en meer naar de dierenarts moet. Ik gebruik dus de duurdere brokken gemengd met de midddenmoot. De hele goedkope, waar veel kleurstof inzit e.d en ook graan, koop ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grappig. Ik ging even googelen en zoeken naar het halveringsprincipe kom ik bij Marianne die ook consuminderd. Jouw blog had ik nog niet ontdekt. Ik ga je gelijk volgen. Groetjes van Romy(nieuw in blogland)

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.