zaterdag 9 oktober 2010

Vervanging van scrubmiddel

Ik verwonder me nog steeds over de vele verschillende crèmes, lotions, potjes, tubes e.d. voor huidverzorging en make-up. Hetzelfde spul heeft lastig genoeg ook nog eens diverse namen waar ik echt de weg in kwijt raak. Volgens de reclame werkt het ene nog beter dan het andere. Leve de commercie! Maar niet heus, want je rekening wordt daardoor aardig geplunderd als nietwetende, omdat 'zij' het natuurlijk altijd 'beter' (denken te) weten.
Zo zag ik ook diverse potjes en tubetjes bij mijn dochter op haar kastje verschijnen en weer vervangen worden door andere. In de tijd dat ik jonger was, probeerde ik natuurlijk ook wel het een en ander uit, maar was altijd teleurgesteld dat het toch nooit hielp. Daarom koop ik eigenlijk nooit meer dan het hoog noodzakelijke en dat valt in het niet wat anderen vaak kopen. Die kostenpost is voor mij gelukkig altijd heel laag gebleven en ik zou ook niet goed weten wat ik daar nog op kan bezuinigen.
Het is ook echt noodzakelijk, volgens de 'deskundigen', om je huid te scrubben. Zo haal je alle losse cellen goed van je huid en ziet de nieuwe huid er frisser uit. Meteen weer een andere crème erop om de gescrubde huid goed te voeden en te beschermen. Door harde onderdeeltjes in crèmes te verwerken, al zijn het nu fijngesneden schelpen of zelfs kristalslijpsels die werken dan als schuurmiddel op je huid. Dan zet ik natuurlijk meteen mijn vraagtekens. Wat is er mis met een buitengedroogde wat stugge handdoek? Door de droger te gebruiken, wordt het wasgoed erg zacht (gemakkelijk natuurlijk daar niet van, ik heb er -jammer genoeg- een die het niet meer doet). Makkelijk en snel dat wel om het zo te drogen, maar de stugheid van de handdoek is weg en moet daarom weer vervangen worden voor scrubmiddeltjes en crèmes. Mijn handdoeken drogen nog heel ouderwets buiten of binnen aan de waslijn. Met je af te drogen met zo'n gedroogde handdoek haal je volgens mij ook alle oude cellen van je huid weg en is zo'n crème overbodig. Bovendien maakt een handdoek geen kleine (onzichtbare) wondjes. Maar misschien schop ik nu wel diverse mensen tegen het zere been en dat is natuurlijk niet mijn bedoeling. Dit is slechts mijn mening en die is gratis en een goedkope methode.

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke blog heb jij, ga je volgen.
  En volgende week al je berichtjes eens doorlezen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je de handdoeken goed uitklopt voor je ze ophangt, zijn ze minder stug.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ muchodinero: uitkloppen doe ik sowieso met de was ophangen. Toch voel je duidelijk of een handdoek zo gedroogd is of in een wasdroger is geweest.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.