maandag 11 oktober 2010

Natte verfkwasten bewaren

Daar ik geregeld wel de verfkwast ter hand neem voor ofwel het binnen- of buitenwerk te verven of een oud meubelstukje wil opknappen e.d. moet ik natuurlijk een dag of een paar dagen later weer een tweede laag verven of iets bijwerken. Het opnieuw gebruiken van de kwast kan op verschillende manieren. Schoonmaken met verfkwastmiddel, maar dat doe ik meestal niet vanwege de onaangename en ongezonde luchtjes. Je kunt het ook in aluminiumfolie wikkelen en in de ijskast leggen. Ook dit doe ik nooit, omdat ik dat eenvoudigweg niet in mijn ijskast wil hebben. Wat ik wel altijd doe, is een leeg jampotje of ijzeren blikje schoonmaken en dit vullen met water en daar de kwast in bewaar tot ik het weer nodig heb. Als ik de kwast uit het water haal, wat droogdep van te voren en dan is de kwast weer meteen te gebruiken. Ik gebruik ook altijd de aller goedkoopste kwasten en soms rollers. Van te voren de kwasten goed over schuurpapier halen zodat alle losse haren eruit zijn. Werkt voor mij prima in ieder geval!

5 opmerkingen:

 1. Wat een goede tips! Ik weet nooit goed wat ik met een gebruikte kwast aan moet. En bij goedkope kwasten heb ik inderdaad regelmatig dat er haartjes loslaten en dan in de verf zitten. Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons stonden vorige week de kwasten ook weer in het water..... Dezelfde manier dus.
  Wij gebruiken wel kwasten van goede kwaliteit, dit omdat ik vind dat die kwasten toch mooier resultaat geven. Die hebben minder last van haaruitval tijdens het verven en hebben vaak meer haren. Dat geeft, voor mijn gevoel, een mooier resultaat.
  Maar ik moet erbij zeggen dat ik ook wel zuinig ben op die kwasten, na afloop maak ik ze goed schoon en bewaar ze weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zetten ze ook in water. Als je ze weer gebruikt,moet je ze alleen goed uitwringen.Goede ntip om ze over schuurpapier te halen. Bedankt! Binnenkort moeten wij hier aardig wat verven, dus ik ben wel blij met die tip.

  Groetjes Puk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kan de kwasten ook bewaren in een plastic zak die je heel goed afsluit. Zo vermijd je dat je de dag nadien al dat water weer uit de kwast moet halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is ook een prima manier Hilde. Ik vind het met water prettiger omdat ik nog veel oude verf in voorraad heb en het water er daar zo af is. Een paar keer afwrijven over een doek en de kwast is klaar voor gebruik.

  Een duurdere kwast zal ook zo zijn voordelen hebben, dat geloof ik echt direct. Ik vergeet echter vaak de kwast of stel het verven door bepaalde reden uit en ben dan steeds heel blij dat het maar een goedkope kwast was :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.