vrijdag 1 oktober 2010

Aanpassen en vieren maar

Vandaag ben ik weer een jaartje ouder geworden. Hiep, hiep hoera voor mezelf…
Ik hoop altijd eerlijk gezegd dat die momenten snel voorbij zijn op het werk. Ik zou het het liefste niet willen vieren. Moet je je daarvoor eerst bij een religie aansluiten om alsjeblieft je verjaardag over te mogen slaan zodat dit niet als vreemd te worden ervaren? Waarom wordt het dan toch niet geaccepteerd om het niet te willen vieren?
Gelukkig is het dit jaar op een vrijdag, want dan zijn er nooit zoveel mensen op het werk en kan ik me meer ‘onzichtbaar’ houden. Men weet inmiddels al dat er boven mijn hoofd geen vlaggetjes hoeven te hangen. Dan voel ik me helemaal de hele dag onbehaaglijk met al die handjes te moeten schudden en een gemaakte glimlach van beide kanten. Ik heb geen idee waar mijn aversie om verjaardagen te vieren vandaan komt, want anderen schijnen dit toch allemaal juist heel fijn te vinden. Ja ik geef het toe, ik ben geen feestbeest, nooit geweest. Ook thuis vier ik het vanaf mijn 34e niet meer en heb daar nooit spijt van gehad.
Gelukkig is in overleg het 25 jaar werken bij dezelfde organisatie dit jaar wel in stilte voorbij mogen gaan. Geen etentje of een receptie gehad. Heerlijk! 

Om er toch altijd een klein feestelijk tintje aan te geven met een verjaardag thuis, ga ik wel altijd met mijn dochter een dagje eropuit ergens rond deze datum. Heerlijk is dat! Gewoon buiten de deur samen met mijn dochter! Doen wat je zelf wilt in alle rust; dát is voor mij echt het ideale verjaardagsfeestje!

10 opmerkingen:

 1. Ik vier sinds mijn 16e ook mijn verjaardag niet meer (ben nu 35) Heerlijk!! Wel vieren wij de verjaardag van onze zoon en verder ga ik alleen naar de verjaardagen van onze ouders en kinderen van familie en vrienden. Maar verder niets! En op de verjaardag van man en mezelf gaan wij uit eten en 1 keer per jaar gaan wij een weekendje weg naar een leuke stad en boeken wij een hotel.

  Ik roep vanaf deze kant zachtjes gefeliciteerd en een fijne dag.

  Groetjes Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat weekendje weg is een cadeau aan elkaar. Op de dag zelf geven wij elkaar niets, wat moet je tenslotte elk jaar vragen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zeg ook zachtjes, maar gemeend: Heel hartelijk gefeliciteerd en een fijne dag.

  Groetjes Puk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel stillekes op mijn kousevoetjes kom ik
  je een prettige verjaardag toewensen :)
  ik hou ook niet van al dat gedoe rond verjaardagen, tegenwoordig moet alles gevierd
  worden en hoe grootser hoe liever ...pff ook niet
  aan mij besteed...
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar. Ik houd ook niet van verjaardagsfeestjes, maar dat wil niet zeggen dat ik het niet wil vieren. Alleen op mijn manier, heel rustig, bij ons thuis. Mijn ouders komen een kopje thee drinken, en met mijn twee zusjes ga ik later in de week lunchen ter ere van mijn verjaardag.

  Want mag je niet juist op je verjaardag doen wat jij fijn vindt?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toch van harte gefeliciteerd hoor! ik houd van alle verjaardagen vieren, behalve mn eigen ;o).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe ook bijna nooit wat aan mijn verjaardag maar ga met gezin uit eten.

  Van harte gefeliciteerd hoop je een leuke dag heb gehad

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Dank jullie wel allemaal! We zijn gisteren een dagje met de trein naar Antwerpen geweest en dat was weer prima bevallen. Bij San Remo 2 lekkere pizza's gehaald en thuis pas opgegeten (was nog veel te vroeg toen we ze kochten). Nog een stapeltje handwerktijdschriften gekocht bij de IMS van cadeaugeld. Tijdschriften die ze hier in Nederland niet verkopen (Franse en Italiaanse).

  Erg leuk overigens te lezen dat er meer zo hun verjaardag vieren! Vooral op die rustige manier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook van mij nog van harte.
  Wij zijn er in onze families mee begonnen. Met NIET vieren. Na veel protesten en lange gezichten geaccepteerd. En nu, vele jaren later, is er niet een die nog verjaardag viert.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Sasiia: Ook nog dank je wel :-) Goed te lezen dat er meer mensen zijn die het niet vieren.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.