woensdag 27 oktober 2010

Gratis melk in de voortuin

Vorige week keek ik uit het raam en zag bij de heg aan het begin van het paadje naar de voordeur een plastic tas liggen. Ik dacht eerst dat deze in mijn voortuin was gewaaid en liep al naar buiten. Echter tegenover me en bij de buren zag ik ook zo’n plastic tas staan. Er begon een belletje te rinkelen. In de tas zat een reclamekrant in plastic verpakt (zeker voor het geval het zou regenen?) en een pak melk van een halve liter. Op het koude pak stond allerlei reclame en niet echt waar de melk vandaan komt, wat er precies in zit. Alleen het vetgehalte en dat het een halve liter was. Leuk om gratis wat te ontvangen, maar ik wil toch wel wat meer op het etiket hebben staan dan reclame eerlijk gezegd. Als etiketlezer hou ik niet van verrassingen. Ja melk, maar waar komt die vandaan? Misschien proeven? Mwah nee... Leuke reclame daar niet van hoor. Er is een of ander wooncentrum geopend bij ons in de buurt, maar kan het niet goed rijmen met de combinatie melk en meubels. Je mag een gegeven paard natuurlijk niet in de bek kijken, maar ik drink het toch maar niet. Misschien een klein scheutje aangelengd met warm water voor de poesjes? Nee ook liever niet, want dan zit ik met een overvolle vieze derrie kattenbak die ik kan uitschrobben met chloor. Tja... wat dan? Het pak ligt nu maar te liggen in mijn ijskast. Zonde he... Ik drink helemaal geen melk! Misschien moet ik het maar in de ijskast van mijn werk zetten en erop schrijven: Voor de liefhebbers (vreemd merk, neemt toch niemand). Ik voel me schuldig! Zoveel armoede in de wereld en zelfs veel dichterbij ook in Nederland en ik kan er niks mee. Straks heb ik zure melk. Pas dan kan ik het echt weggooien. Eerder kan ik het niet over mijn hart verkrijgen weg te doen. Pffttt... ik hoop dat ze zulke acties niet meer doen hoor! Ik krijg hier echt een schuldcomplex van! Kon ik er maar een postzegel opplakken en versturen! Daar gaat weer een halve liter aan tonnen die weggegooid worden. Ai! Zal ik het stiekem in het park op een bankje achterlaten voor een zwerver? Wat een gekregen pak melk toch aan je vreet zeg.

4 opmerkingen:

 1. Kan je het niet gebruiken voor een cake, of een pudding?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk heb je een plaatsvervangend schuldgevoel. Degene,die dit onzinnige idee bedacht,zorgt voor veel weggegooide melk.Jij krijgt het in je schoot (voortuin) geworpen.Laat de verwantwoording maar,waar hij hoort. En eet niets,wat je normaal ook niet eet/drinkt. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Vlijtig Liesje: Dan blijf ik me nog afvragen waar dit product vandaan komt.

  @ Izerina: Je hebt helemaal gelijk! Het hoort niet bij mij te liggen, maar bij de gevers. Beter was om er een bon bij te stoppen dat je zoiets gratis op mocht halen. Dan hadden ze hetgeen wat niet werd opgehaald tenminste naar de Voedselbank kunnen brengen.
  Mooie naam overigens!

  Het pak staat nog niet bol, maar de houdbaarheidsdatum is inmiddels verstreken. Nog een dagje en ik kan/mag het weggooien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marianne dank je wel voor je reactie op mijn blog. Wat een verhaal zeg over je moeder. Het blijft gewoon zo oppassen als je iets hebt. Ik ga ookmlekker bij jou lezen en proberen te ontdekken wat voor dieren jij hebt. fijne avond. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.