woensdag 20 oktober 2010

Slaapzak

Ik had het gisteren over het hergebruik van oude kleding. Dat doet me ook denken aan mijn eerste slaapzak in mijn kinderjaren die ik vaak mee heb genomen op kamp. Jaren later toen ik op mezelf woonde, gaf mijn moeder die slaapzak aan mij, maar het ding was echt niet meer mooi. Deze was nog van een dikke katoenen kwaliteit en ook niet synthetisch, de vulling was helemaal van katoen. Ik knipte deze door de helft en daarna van een helft nog een keer. De randen knipte ik af en lockte ze opnieuw. Een leuk lief bloemenstofje erom heen. Dat werden dekbedden voor het babybedje van mijn dochter. Als het ene in de was zat, had ik meteen het andere. Daarna heeft mijn dochter er nog veel mee gespeeld voor haar knuffeltjes of er lekker zelf op of onder zitten spelen op haar bed. Tegen de tijd dat ze een groot bed kreeg, heb ik ook de andere helft van de slaapzak weer opnieuw gelockt en met een leuk kinderstofje bekleed. Die deken heeft ze jaren gebruikt. Zelfs tot een paar jaar geleden was het de extra deken op haar voeten als het kouder werd. Nu zijn de dekens nog steeds in gebruik voor de dieren. Ze gaan dus al met al zo'n 45 jaar mee! Dat kun je van de huidige slaapzakken of dekbedden toch niet meer zeggen.

3 opmerkingen:

  1. Ja wie wat bewaart die heeft wat.Zelf gebruik ik nog steeds de baby onderlegers van mijn eerste kind. En dat kind is al bijna 30 jaar. Maar ze kunnen nog wel tien jaar mee. Goede kwaliteit!!!! (teddy)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat lekker, een dekentje mer herrineringen. Ik heb een oud autokleed van de grootouders van mijn man. Heb ze nooit gekend, maar als we met een boek en het dekentje op de bank kruipen, denke we even aan ze.Verder gebruiken wij onze slaapzakken in de zomer op vakantie en ook als dekbed, die van ons worden dus ook goed gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk is dat he die oude spulletjes gebruiken met een mooie herinnering eraan.

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.