vrijdag 29 oktober 2010

Smeerseltjes en de schoonheidspecialiste

Wat voor een ander misschien heel gewoon is om regelmatig naar een schoonheidspecialiste te gaan, is voor mij juist de gewoonte om nooit te gaan. Het moet toch heel fijn en ontspannend zijn volgens de kenners. Eén keer ben ik jaren geleden ooit naar een schoonheidsspecialiste geweest (met korting uiteraard) en vond het echt maar niks. Dan werd er met een stoomapparaatje weer iets op je gezicht geblazen om de huid te kalmeren, dan weer een vingertopmassage met een crèmepje dit erna en dan weer dat eroverheen. Ondertussen een praatje aanhoren over hoe goed een bepaalde dagcrème wel niet voor mij zou zijn in de hoop dat ik toehapte natuurlijk, maar wel geduldig knikte en glimlachte. Mijn gezicht voelde aan als een masker met al die smeerseltjes erop. Hoewel ik in de spiegel niets zag zitten. Het voelde ook aan of ik te lang in de zon had gestaan en het prikte enorm. Thuis gekomen heb ik meteen een washandje genomen om al die geweldige crème, geschikt voor alle huidsoorten, van mijn gezicht te wassen. He dat voelde tenminste al weer wat natuurlijker en na een paar uur zelfs weer gewoon zonder dat mijn huid trok en jeukte. Normaal smeer ik ook niks en heb weinig tot geen rimpels, geen droge huid, gewoon nergens last van eerlijk gezegd. Dus niks smeren, voelt voor mij intuïtief ook het prettigste. Ooit heb ik jaren terug op aandringen van een specialiste en mijn dochter een dagcrème voor een lange tijd op mijn gezicht gesmeerd. Dat was zelfs nog een duur en bekend merk ook. De hele dag was ik me bewust dat er iets op zat wat er niet thuishoorde. Nadat de tube leeg was, ben ik daarmee gestopt en dat voelde heerlijk bevrijd en vooral schoon aan. Ik heb me dan ook voorgenomen me  nooit meer om te laten praten dat dit beter zou zijn en nooit meer iets op mijn gezicht te smeren. Ik heb geen geïrriteerde huid zo, als ik wat smeer juist wel.
Alleen op mijn ogen mag (moet zelfs van mezelf) wat mascara en oogschaduw en verder nergens. Dat geldt overigens dus ook voor een manicure of massage. Geen geld voor over eigenlijk, dat spaar ik allemaal uit. Die luxe is aan mij totaal niet besteed al dat gefriemel aan mijn gezicht... gelukkig maar piept mijn portemonnee tevreden... Toch leuk uitgespaard allemaal :-)

4 opmerkingen:

 1. Ik ben ook geen liefhebber van de schoonheidsspecialiste. Ik hou niet van al dat gesmeer en gefrummel. Ik heb een vriendin en die gaat om de zes weken. Kost een hap geld. En dat hou ik weer over. Zo is iedereen tevreden.

  Groetjes Puk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat moet jij een goede huid hebben,dat je "puur natuur"kunt zijn. Bij mij gaat het trekken,als ik niet een beetje(natuurlijk) creme gebruik.Ik houd van een massage. Laatst zat daar een deel gezichtsmassage bij. Heerlijk ontspannend. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een mooie huid, maar ik ga wel regelmatig . Ik vind het juist heel ontspannend,dus het is voor mij een verwennerij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iedereen moet vooral doen wat het beste aanvoelt hoor :-) Ik vind het persoonlijk niet fijn en ga dus nooit naar een schoonheidsspecialist, maar als je het heel erg fijn vindt, moet je dit vooral blijven doen om je je lekker te kunnen ontspannen in deze drukke wereld :-) Ik hou hier geld aan over door niet te gaan, maar geef vast meer uit aan andere dingen die jullie nooit kopen. Bij mij gaat altijd een smak geld uit naar de dieren bv. Dat spaar ik dan daar op uit.

  Op de vraag van I, kan ik zeggen dat mijn huid ook niet al te best is. Vroeger had ik last van acne en smeerde er ook veel op om het meer onzichtbaar te maken. Ik heb grote poriën en die verborg ik ook vaak met uitgaan onder een laag make-up. Niets hielp er echter. Met ouder worden gaan de poriën hangen en worden het streepjes. Het valt niet meer zo op nu, verberg het ook niet meer. Zie geen verschil met smeren en niet smeren en dan kies ik voor niks te smeren omdat dat beter aanvoelt. Hoe meer smeren, hoe meer irritatie. Mijn huid trekt gelukkig ook niet anders had ik denk ik ook wel wat aan gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.