zaterdag 12 februari 2011

Vervolg Knipselmappen

Ik had het pas geleden over een knipselmap met recepten. Ik heb echter meer knipselmappen en er ook weer een aantal weggedaan. In de tijd dat er nog veel patronen in de Libelle en in de Margriet stonden, kocht ik deze vaak alleen voor de leuke patronen. Het is dan ook niet vreemd dat ik afwisselend op de Libelle en dan weer op de Margriet abonneerde in die tijd. Je kreeg er vaak een dekbedhoes bij cadeau of zo en dan was het abonnement niet eens zo prijzig. Heb die zelfs nog ;-) Meestal was dat de bladenman zelf die me overhaalde, want ik voelde me nog ergens schuldig vanwege die cadeautjes.

Zo heb ik in ieder geval wel een vijftien mappen vol patronen, over haken, breien, patchwork en andere creatieve ideeën. Ik heb hier echter al jaren geen abonnementen meer op, omdat ik juist die patronen erin miste. Nog lang hebben ze rond Sinterklaas een extra dikke uitgave uitgebracht met 100 ideeën om leuke cadeautjes zelf te maken. Lang niet alles, maar wel veel, is ook in die mappen terecht gekomen. Die blader ik nog steeds met veel plezier door en geeft me een heel fijn gevoel.
Een soort rijkdom die je moeilijk uit te leggen is. Maar vrouwen die die patronen ook nog hebben, weten precies wat ik bedoel.

Zo had ik ook nog een map met ideeën voor de tuin, voor inrichting huis, gezondheid en gewoon mooie vormgeving. Van deze laatste zijn de mappen wel weer weg of vervangen. Hele stapels (tien jaar geleden) tuintijdschriften liggen nog steeds te wachten om weer uitgezocht te worden om alleen de mooie ideeën eruit.

Tegenwoordig doe je zoiets digitaal, tenminste ik wel. Kost me ook geen abonnementen meer. Nu heb ik verschillende submappen onder 'Creatief' staan met verschillende patronen, e-books, foto's die me erg inspireren. Ook daar komt af en toe de deleteknop aan te pas en worden ze weer vervangen voor nieuwe.
Zo eens in de maand kopiëer ik deze weer naar een extra harde schijf om mijn pc niet te overladen. Die harde schijf (ter grootte van een gsm) is inmiddels een volle boekenkast die weinig plaats inneemt.

Heerlijk toch als het kind in je naar boven blijft komen met (echt of digitaal) knippen en sorteren in mappen ;-)

4 opmerkingen:

 1. O ja, ik ben er ook zoëen die met de schaar in de weer gaat als er weer eens tijdschriften moeten worden geruimd! Met als gevolg nog hele stapels met losse papieren, want je weet maar nooit...Als ik ze wegdoe, ben ik altijd bang dat ik de week erna iets ervan nodig heb. Het beste is dan om gebruik te maken van een "opruimwoede", dan gooi ik makkelijker iets weg! Per slot van rekening is idd internet er nog...Wel heb ik al een paar x meegemaakt dat een recept van internet niet klopte, ook niet echt handig.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad waren die knipselmappen een voorloper van het internet.Nu zoek je alles via google. Ik heb jaren mappen met artikelen voor mijn werk gehad. En pas weggedaan,toen de pc kwam. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zie je maar, knippen en plakken blijft leuk.
  Ik reageerde op jouw berichtje bij mij maar zat bij de verkeerde consuminderen met, hahaha ik kan af en toe zo slim zijn.
  Maarre, dank voor je reactie en mijn moeder was alcoholiste

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat klopt in zulke buien kun je meer wegdoen.

  Momenteel is internet een belangrijkere plaats om leuke afbeeldingen e.d. te vinden om ideetjes op te doen. Toch vind ik mijn knipselmappen nog te leuk om weg te doen.

  Dan weten we beiden wel hoe dat thuis is geweest met een alcoholist in huis...

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.