donderdag 17 februari 2011

Roze koeken reclame

Ik baal enorm van mezelf omdat ik de verleiding niet kon weerstaan met roze koeken. Overal waar ik een supermarkt binnenstapte, zag ik de ene aanbieding nog mooier dan de andere. Mijn zin in roze koeken nam met de minuut toe en bij de laatste super was de aanbieding te mooi om te laten schieten. Of ze die nou speciaal voor Valentijnsdag hebben ingekocht en over waren, geen idee, maar ze lagen er wel overal. Zelfs de tweede voor de helft van de prijs, dat maakte dat een pak maar 75 cent kostte.
Nou koop ik nog wel allemaal biologische producten en voor zoiets ging ik toch voor de bijl, goedwetende dat er echt geen goed spul in zit. Ik voelde me net de Eva die niet van de appel kon afblijven. Allerlei slangen in de winkel die riepen, koop me nou, ik ben zo lekker, toe dan, laatste kans, die laat je toch niet schieten, zie eens hoe goedkoop...

Enfin de twee pakken roze koeken werden gekocht. Meteen eentje geproefd en die proefde natuurlijk naar meer. Niet eens lekker, maar de derde lonkte ook al. Nog steeds niet lekker, maar zodra ik voorbij de keukenkast liep, riepen ze in koor: "Pak me, pak me." En ja hoor, niet mijn inwendig stemmetje, maar mijn inwendig oortje hoorde dat en nam al snel de volgende. Niet lekker rustig zittende op de bank en wetende dat het pak nog niet op was, werd de volgende ook soldaat gemaakt. En ja dan ligt er nog maar een en dan weet je, dan heb ik tenminste rust! Ha geestelijke rust dat wel, lichamelijk dus niet. Dat protesteerde tegen zoveel zoetigheid en vetten die niet de juiste zijn, kleurstof, meel waar alles uit was, Kortom nutteloze rommel zonder gezondheidswaarde. Rusteloos, trillend van zoveel suiker, hyperactief... voor even. Ik heb maar veel water gedronken, al ging dat toch vanzelf, want, oh ja, van een pak roze koeken krijg je dorst en veel ook!
Ik nam me voor het tweede pak dicht te laten. Dat lukte omdat het toch bedtijd was.

De volgende dag kwam ik na een zeer vermoeiende dag op mijn werk thuis en zag dat het pak was aangebroken en er eentje uit was. Oh jee na het avondeten lonk de verleiding alweer. Nee, niet doen, je weet hoe je je gisterenavond voelde. Nou eentje kan geen kwaad. Ja dus, wel. Nummer twee vergezelde alras nummer een. Drie kwam wat later. En vier en vijf volgden later op de avond. Verdorie toch weer de mist ingegaan, net als gisteren. Al was het dit keer eentje minder. Ik koop ze niet meer! Niet lekker en er toch niet vanaf kunnen blijven omdat de zoetigheid naar meer smaakt en je in het bewuste cirkeltje terechtkomt van moe, zoet helpt en hup daar ga je weer met warm worden en trillen. Ik ben weer even genezen om ze te kopen! Je weet het en toch doe je het en zeker na een lange enerverende dag als een soort van troost. Goedkoop? Ja dat wel, maar niet kopen was beter en nog veel goedkoper! Stommerik die ik ben.

Morgen naar de natuurwinkel. Gelukkig hebben ze daar geen roze koeken! Ik kan ze niet meer zien! Voorlopig even geen zoetigheid meer.

10 opmerkingen:

 1. Dat "er niet van kunnen afblijven"herken ik wel. Daarom zorg ik,dat er geen snoep in huis is.Helaas koopt mijn man soms biscuitjes en ga ik voor de bijl. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ja heel herkenbaar.En vooral met roze koeken en chocola.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha,ha!!
  Misschien helpt het om eraan te denken dat er luizen verwerkt worden in die roze kleurstof...? Ik vind dat soort koeken niet lekker, veel te groot en zwaar. Maar drop, chocola en chips daarentegen.....
  gr.Eefje (sorry, dochter was ingelogd....)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou ja, dan zijn ze maar op! Je kunt dan beter in een keer goed zondigen, dan elke keer een beetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, jakkie zoveel van die vieze zoete dingen, waar laat je ze. Erg he.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar, ze zijn niet lekker maar wel woest aantrekelijk die roze koeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die kleurtjes doen het, ze roepen je! 'k Heb dat soms met M&M's. 'k Weet ut van mezelf, duzzz koop ik ze niet, anders zijn ze binnen een half uur OP.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. en daarom doe ik mijn boodschappen via internet en ophalen in de boerderijwinkel, daar hebben ze geen roze koeken, maar wel , CHOCOLADE, dus !!! liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe krijg je het voor elkaar om zoveel van die koeken achter elkaar naar binnen te werken! Ik vind 1 al meer dan genoeg. Maar ja, ik zou zoiets dan wel weer met chips hebben, dan sla ik een beetje door. Ik heb wel chips in huis en kan daar ook bijzonder goed van af blijven, maar als ik het waag om 1 chipje te eten is het hek van de dam...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Niks kopen is hier ook het beste. Als er iets in huis is, kan het wel even dichtblijven, maar zodra het papier eraf is, begint het snaaigedrag. Bij een ander daarentegen kan ik er altijd prima vanaf blijven, thuis niet. Dan maar niet kopen dus.

  Klopt van die luizen dat is Cochenille of karmijnrood. Je weet echter nooit of het natuurlijke is of synthetische. Ik meen dat het de E120 is. Ze zetten echter bijna geen e-nummers er meer op, alleen nog maar de benaming.
  Als ze geel of lichtbruin zijn, laat ik ze ook altijd liggen! Roze is gewoon aantrekkelijk!

  Nee, ze zijn echt niet lekker, vertel mij wat :-) Dat is al die suiker, dextrose, fructose e.d. wat erin zit, dat je naar meer snakt. Wie weet nog wel msg ook, er zitten tenslotte aroma's in die niet worden vermeld.

  Over chocolade maar helemaal niet te spreken :-))) Maar daar zitten gezonde stofjes in. Voel ik me beroerd en kan niks eten dan begin ik altijd met chocolade, dan voel ik altijd een stuk beter. Gek zo'n chocolademedicijn, maar het werkt wel!

  Ik vind het ook veel te veel, daarom was ik ook zo boos op mezelf. Een roze koeken junkie leek ik wel.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.