zaterdag 5 februari 2011

Knipsel kookboek

Jaren geleden kocht ik nog wel eens kookboeken, vooral op vegetarisch gebied. Mijn voorkeur gaat inmiddels wel uit naar recepten die voorzien zijn van een afbeelding eerlijk gezegd en niet alleen een stukje groente als plaatje.
Nu koop ik eigenlijk nooit geen kookboeken meer, omdat er zoveel gratis is te krijgen. Bij een paar supermarkten kun je gratis receptenkaarten meenemen of complete tijdschriften. Ook op internet is genoeg te vinden, zowel op speciale receptensites als op blogs. Keus genoeg. Bovendien experimenteer ik toch altijd met hetgeen ik in huis heb en zijn de recepten alleen maar een bron van inspiratie. Ik heb er nog maar weinig echt helemaal uitgeprobeerd met de voorgeschreven ingrediënten.

Toch doe ik nog steeds wat ik al jaren doe en dat is lekkere recepten uitknippen en in mijn verzamelmap (map met plastic hoesjes) stoppen. Het mooiste compliment kreeg ik onlangs van mijn dochter toen ze recepten aan het zoeken was in de boeken en ik haar mijn knipsel kookboek overhandigde. Ze zei dat dat eigenlijk het mooiste kookboek was met de lekkerste recepten! Vind ik eerlijk gezegd ook ;-) Mooiste is ook dat het gratis is. Dus waarom zou je nog kookboeken kopen? 

Tegenwoordig kun je ook een digitaal kookboek aanmaken op internet en die vullen met je favoriete recepten, maar op de een of andere manier vind ik toch een echte knipselmap altijd nog leuker met doorbladeren.

Ik verzamel overigens ook al jaren allerlei 'Charlotte' recepten. Die scan ik, typ ze over, kopieer en plak ze enz. om ooit eens allemaal samen mooi vorm te geven (is mijn vak tenslotte) en op te slaan in een PDF. Eventueel met nieuwe foto's als ik ze heb uitgeprobeerd. Ssssst... als cadeautje ooit. Leuk zomervakantie klusje.

5 opmerkingen:

 1. Mijn knipselkookboek is een multomap. Als een recept dan toch niet bevalt,haal ik het er weer uit. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier heb ik een map en een schoenendoos met recepten. Inderdaad is op het net ook alles te vinden. Meestal verander ik de recepten meteen voor 2 personen en sla ze op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marianne,

  Daar zitten natuurlijk ook alleen recepten in,die jou erg aanspreken!!En dikke kans dat je dochter grotendeels dezelfde smaak heeft!!

  Vandaar.......het mooiste kookboek!!

  Fijn weekend, groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja zo een map heb ik ook,maar het ontbreekt
  me dikwijls aan tijd om dingen uit te proberen.
  en dan wordt het zo een rommeltje. Dus af en toe
  ruim ik ze weer eens op.
  De meeste recepten vind ik op het internet, zo
  makkelijk je typt je ingrediënten in (dingen die
  je op dat moment in huis hebt) en je krijgt
  een recept. Ik probeer ze uit met wisselend succes en diegene die goed bevonden worden mogen
  blijven.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het valt me op dat er vooral veel recepten met taarten, toetjes en koekjes in mijn knipselmap zitten :-) Het zijn ook zulke mooie plaatjes :-)
  Ook ik gooi er van tijd tot tijd weer uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.