vrijdag 4 februari 2011

Brand- en waterschade

Bij ons in het dorp is een grote brand- en schadezaak. Vroeger ging ik daar heel vaak met mijn moeder samen heen. Je hebt altijd wel van die 'nog kopen' lijstjes in je hoofd. Dat je een bepaald product te duur vindt en op een reclame wacht. Dat was dan zo'n winkel waar je zoiets dan tegenkwam en tegen zeer gereduceerd tarief je naar buiten stapte. Deze zaak groeide zo ontzettend hard dat er al snel een tweede bij kwam. Een voor de normale schone dingen en een winkel met partijen. Alleen die partijen werden steeds minder en totaal niet interessant. Zo kwam het ook dat ik misschien nog maar drie keer per jaar even ga kijken. Het enige wat ik er wel altijd koop is een nep soort van Dettol, veel goedkoper en ruikt hetzelfde.

Vandaag was dan ook zo'n dag om even snel door de winkel te lopen. Zeer verbaasd zag ik dat tweederde van de winkel helemaal leeg was en dat alleen vooraan wat restpartijen lagen. Zo nieuwsgierig als ik ben, vroeg ik of ze gingen verbouwen of zo. Ja, dat was zo, de helft van de zaak wordt Action (jeeeeeeh) en ze gaan alleen nog maar partijen verkopen (ook jeeeeh). Dat wordt dus vaker daar even snuffelen voortaan. Super leuk weer. Ik had daar altijd leuke herinneringen aan zo vroeger met mijn moeder. Nu ga ik met mijn dochter daarheen.

En ik heb inderdaad een leuke slag geslagen al hadden ze niet veel in de winkel, ze hadden een partij van een tuinwinkel uit Duitsland. Niets aan te zien, alleen later waren onze handen behoorlijk smoezelig tot zwart van roet. Niet getreurd, ik heb altijd schoonmaakspul in mijn auto voor dit soort gevallen.
Maar wat was nu mijn grote slag... allemaal groente- en fruitzaden voor 50% korting. Dat kwam neer op 0,75, 0,99 en 1,50 per zak (best grote zakjes dan die wij hier hebben). De datum was allemaal tot 2012-2014. Ook hele aparte zaden zoals bonen die minimaal 40 cm lang worden bijvoorbeeld. Volgende maand kan ik al een gedeelte gaan zaaien! Daar komt vast nog wel een logje over tzt!

4 opmerkingen:

 1. Erg leuk zo'n winkel in de buurt. En ook mooie prijzen voor half geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk als de Action gewoon in je dorp zit..Wil ik ook....Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik in zo'n winkelloop,moet ik goed in gedachte houden,wat ik echt nodig heb. Want het is allemaal zo goedkoop. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind het wel leuk al dat gesnuffel. Voelt een beetje aan als winkelen bij de kringloop. Daar kom je ook af en toe met spulletjes onverwacht thuis.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.