zondag 13 februari 2011

Kleine meisjes, grote meisjes

Als kinderen klein zijn, hebben ze af en toe van die leuke uitspraken. Zo dacht ik vandaag weer terug aan het 'tammetje toop' waar mijn dochter vroeger om vroeg. Dan bedoelde ze een boterhammetje met stroop. Een beetje spraakverwarring, maar als moeder weet je wat ze bedoelen.

Zo ontdekte ik ineens met een schok dat ik haar iets vergeten was te vertellen over voedsel. Dat kleine meisje van toen is nu bijna 25. Haar werd vrijdag gevraagd of ze bij haar vriend bleef eten, maar ze kwam toch maar liever naar huis toen ze hoorde dat in het eten een 'gefruite ui' zou zitten. Ergens moest ik natuurlijk vreselijk lachen, maar hield me toch maar wijselijk in en legde toen uit wat een 'gefruite ui' inhield en er geen 'fruit' of andere toevoegingen inzitten. Ik had dat zelf nooit zo genoemd, omdat ik dat ook ergens een rare benaming vond. Maar daarom kon zij dit natuurlijk ook niet weten. Ik voelde me behoorlijk stom.
Wij kunnen niet tegen toevoegingen in het eten, vandaar haar afwijzing om daar niet te blijven eten, terwijl dat gerust had gekund als ik zo de ingrediënten hoorde! Ik denk zo dat iedere keer als ik een ui aan het snijden ben, dit iedere keer bij me naar boven zal komen... ;-)

7 opmerkingen:

 1. hoe vind je deze:noegena a toepeta. Met deze vraag , vroeg mijn zoon iets lekker aan de buurvrouw. Hij is nu 40 maar deze zin vergeten we nooit. Gr. Cisca, Servie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lastig voor jullie,dat je zo moet opletten. Zeker,als je bij anderen eet. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nooit bij stil gestaan: een ui fruiten. Eigenlijk wel een rare benaming.
  Zie ik hier een andere "frisse" lay-out??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihihi.....hoe noem jij dat dan?

  Nooit bij stil gestaan!

  Fine zondag!!

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig die kinderen met hun opmerkingen. Dat vergeet je dan ook niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn broertje was vroeger gek op stoelensoep. Dat is tomatensoep. Dat woord onthield hij niet, maar wij hadden rode stoelen.

  Liefs frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee geen nieuwe lay-out Astrid. Hooguit dat de rechterkolom 1 cm breder is geworden en de linker 1 cm smaller. Meer niet. Kom gewoonweg niet toe om het aan te passen. Ik wil geen druk blog, maar ietsje meer uitstraling in de header wil ik nog wel.

  Ik noem het een uitje bakken of meebakken. Iets fruiten klinkt als je het vaak zegt gewoon raar :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.