vrijdag 11 februari 2011

Bouwpakketten

Al diverse keren zijn er afgelopen jaren in huis bouwpakketten binnengehaald. De meeste heb ik wel in elkaar gekregen al was de handleiding niet je van dat en moest je zelf nog het e.e.a. creatief te werk gaan. Ik moet zeggen dat de bouwpakketten vaak in kwaliteit achteruit zijn gegaan in vergelijking met pak weg 25 jaar geleden. Kregen we er nog echte ijzeren dingetjes erbij, die zijn inmiddels vervangen voor plastic dingetjes die gezien de kwaliteit snel afbreken. Dan wordt er alsnog vanuit de schuur wat ijzeren oogjes en schroeven tevoorschijn getoverd om het geheel uit de wankele toestand te krijgen.
Nu ben ik iemand met heel veel geduld, maar gek genoeg met bouwpakketten laat dat wel eens te wensen over en zeg ik dingen waar ik later spijt van krijg. Eerlijk is eerlijk zo'n pakket is niet mijn 'ding'.

Er staan er nog enkele te wachten tot ik de geest krijg om ze inelkaar te zetten of om alleen nog maar te bevestigen. Sommige nog geheel ingepakt, andere half opgebouwd. Zonde eigenlijk, want ik vind de meeste nog steeds mooi en praktisch ook. Hopelijk kan ik dat dit jaar van mijn TO DO lijstje schrappen, want dat staat inmiddels bijna helemaal bovenaan onder de hoognodig uit te voeren klussen.

Zo staat er al zeker tien jaar een picknicktafel te wachten om de laatste latten te bevestigen, die we met vrouwelijk inzicht niet in elkaar kregen. Met een klein beetje hulp van buitenaf moet dat vast nog eens ooit lukken.
Zo ook heb ik voor ooit dat ik weer aan de moestuin wilde beginnen een klein kweekkastje gekocht van ongeveer een meter. Nu ik weer zaadgoed heb gekocht wil ik graag dat kastje in elkaar gaan zetten. Staat inmiddels ook al vijf jaar in de schuur.
Dan nog wat rozenbogen. Fluitje van een cent om die in elkaar te schroeven. Die ik het eerste in de tuin zette, zijn inmiddels alweer verdwenen en in elkaar gezakt. Zo lang is dat alweer geleden.
Nog wat plankjes voor in de keuken, nog keurig verpakt in plastic, moeten eerst in de verf worden gezet en dan worden opgehangen.
Zo kan ik nog wel even doorgaan. Hoognodig voor timmeracties dus! Het mooie is wel dat het meeste reclame was en me nu tenminste niets kost, hooguit dan de nodige energie en wat goede zin... Ik wacht nog even tot de zon blijft schijnen in het weekend.

4 opmerkingen:

 1. Succes met je voornemens. Eén voordeel,je hoeft die pakketten niet meer te kopen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat zou ook niet mijn ding zijn, ik koop ze liever 2e hands, dan heeft een ander het voorwerk al gedaan. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben bang voor bouwpakketten, want hoe ik de instructies ook opvolg, ze doen nooit wat ze beloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De instructies zijn vaak onbegrijpelijk voor vrouwen, want ik heb met monteren zoveel vragen. Dat moet je dan maar gewoon 'aanvoelen'. Je technische knobbel aanspreken...? Kijk met naaiwerk geen probleem, daar hoeven ze me niks uit te leggen en volg ik nooit intructies op, daar 'voel' ik wel aan wat eerst moet.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.