zondag 27 februari 2011

Laatste restjes zeep opmaken

Als ik een stukje zeep bijna niet meer vast kan houden dan leg ik er vaak een nieuw stuk zeep boven- of onderop en laat het als het ware in elkaar smelten c.q. op elkaar plakken. Zo kun je toch nog alle restjes opmaken. Als de zeep te hard is, gaat dan niet zo goed. Daarom laat ik het stukje zeep wat weker worden in water dan plakt het heel goed tegen het nieuwe stuk aan. Op deze manier kun je echt alle zeep tot het laatste restje opmaken.

Vroeger (in mijn jeugd dus) gebruikte men Sunligtzeep voor diverse doeleinden en alle restjes werden netjes opgespaard en ging in een zeepklopper. Dat is een soort van zeepdoos met gaatjes aan een steel, die je open en dicht kon doen. Hiermee kon je door het water kloppen en kreeg je er nog een mooi sopje van. Ik moet zowel de echte oude Sunlightzeep als een van het eerste plastic, een lichtgroene zeepklopper ergens op zolder hebben liggen. Nostalgie he... ;-)

13 opmerkingen:

 1. Goed plan, alleen.. wij zijn meer van de flesjes... Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zat juist vanochtend nog aan een zeepklopper te denken.Zouden ze nog te koop zijn? Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als ik jou was ging ik dat rap zoeken, hihi, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo doe ik het ook en de zeepklopper gebruik ik nog altijd met sunlight en een klein beetje soda anders schuimt het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weet je wat mijn oma altijd deed? Die deed de restjes zeep in een stukje panty en knoopte die (uiteraard) dan aan 2 kanten dicht.
  Het werkte hartstikke goed, want dat stukkie panty werkte ook nog eens schuimverhogend. (Net als die douchedingen in kekke kleurtjes van nylon..ik weet even echt niet hoe je ze ook weer noemt haha).
  Frugal groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marianne,

  Prima idee!

  Wij gebruiken liever vloeibaar!!

  Fijne regenachtige zondag verder!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb pas nog een zo'n ouderwetse zeepklopper gekocht bij D.ille & Kamille. Ik heb de afgelopen weken gezocht naar sunlightzeep, maar ik kon het bij ons niet vinden in supermarkten en drogisterijen. Nu ben ik er net vanmiddag achtergekomen dat AH nog sunlightzeep heeft.
  Groetjes, Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kunt ook een plastic fruitnetje gebruiken, schuimt ook heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Flesjes zijn uiteraard veel fijner, maar ik heb nog zo'n grote voorraad en die wil ik toch echt opmaken als consuminderaar.

  Een stuk panty is ook een goed idee Frugal of een fruitnetje Anoniem! Nog goedkoper dan een zeepklopper! Als het er niet meer uitziet, pak je gewoon een nieuwe :-)

  Ik meen ze ook onlangs nog gezien te hebben, een zeepklopper, weet alleen echt niet meer waar, want ik dacht er meteen aan dat ik die ook nog ergens moest hebben.

  Ja AH heeft het nog, klopt! Ik heb nog hele oude Sunlight, dat is zonde om die te gebruiken vanwege de verpakking |:-)Ook de Lux-zeepjes met oude kopjes op de verpakking... zonde

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik graag nog stukken zeep. En de restjes bewaar ik. Eens in de zoveel tijd laat ik die zacht weken, en pers ze dan allemaal aan elkaar tot een grote zeepklomp. Goed laten drogen, en dan heb je weer een stuk zeep dat heel lang meegaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Joy dat doe ik met de restjes en plak die tegen een nieuw stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb bij een oude mevrouw gewerkt en zij deedvt laatste stukje in de wasmachine

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.