donderdag 24 februari 2011

Efficiënt fietsen

Je komt ze vaak tegen, die groepen fietsters. Het is niet fijn om ervoor te fietsen, maar ook niet erachter. Als ze ineens stoppen, dan zit je als je niet uitkijkt direct in een botsing. Toch vind ik het niet prettig om voor ze te rijden en dat heeft diverse redenen. Je ziet niets achter je en weet dus niet hoe dicht ze op je wielen zitten. Moet jij onverwachts remmen, hup 'hoopje' met fietsers over je heen (vooral schoolgaande jeugd). Nee, ik ga wel achteraan, maar wel graag met een meter ruimte vóór mijn fiets als zij ineens remmen.
Maar er is nog een andere belangrijke reden en die is dat de voorste fietsers de wind opvangen en breken voor de achterste. Dus als je achteraan fiets, kost het minder lichamelijke energie. Vooral als oudere is dat wel aangenaam als het waait ;-)

3 opmerkingen:

  1. Ik kijk ook altijd uit. Vooral als het een groepje snelfietsende wielrenners of slingerende pubers is. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Had laatst ook bijna een hoopje wielrenners op mijn motorkap liggen. Ik draaide rechtsaf (ik had groen) en zij gingen rechtdoor (zij hadden rood licht). En dan worden ze nog boos op je ook! Denk dat ze achteraf daar meer spijt van hebben als van het door rood fietsen, haha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het blijft zelf goed uitkijken als er zo'n groep voor of achter je fietst. maar het beste is dan toch ze voor je te hebben is mijn ervaring en iedere seconde opletten.

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.