donderdag 10 februari 2011

Lege eierdoosjes en toiletrolletjes

Om me niet helemaal te begraven in allerlei herbruikbaar afval heb ik met de garage opruimen veel plastic potjes, bekertjes en doosjes opgeruimd omdat ik toch niet aan mijn tuin toekwam. Ik zie dan huizen voor me die ooit op tv komen vol met allerlei afval. En al bewaar ik veel op textielgebied, al het andere moet dan toch echt de weg naar het vuilnis afleggen. Volgens mijn dochter bewaar ik al te veel, maar dat zal wel komen doordat mijn moeder een echte hamsteraar was en dat ik dat natuurlijk wel een beetje in mijn genen zal hebben meegekregen om eerst te kijken of het bruikbaar is. De jeugd van nu kijkt daar toch weer anders tegenaan en koopt veel gemakkelijker iets nieuws in deze weggooimaatschappij.

Waar ik eigenlijk naartoe wilde, is dat ik momenteel weer aan het bewaren geslagen ben van allerlei bakjes die te gebruiken zijn voor al het zaaigoed. Om niet helemaal voor gek te worden versleten thuis en veelzeggende blikken wil vermijden, verstop ik snel een leeg kartonnen eierbakje en ook de toiletrolletjes. In de hoop dat ze niet worden gevonden en alsnog worden weggegooid! Vaak ben ik die het afval weggooit, maar dan zul je net zien dat iemand ineens vanuit het niets een flinke opruimbui krijgt. Dat zal niet de eerste keer zijn overigens dat ik dan mis of kwijt ben wat ik dagelijks gebruik en zo in de vuilnisbak ligt.
Ik ga nu ook echt niet die dure turfbakjes kopen als ik gewoon gratis afvalmateriaal daarvoor kan gebruiken.

7 opmerkingen:

 1. Hier ook een hamsteraar van bakjes, eierdozen, kurken, etc. Laatst riep ik tegen de kinderen dat ze de ijsstokjes niet weg mochten gooien. Kids vroegen waarom waarop manlief antwoordde: mamma doet aan hergebruik. Maar waarvoor ik ze dan ging gebruiken, daarop moest ik het antwoord schuldig blijven. Maar manlief had de oplossing: als labeltjes voor de groente in mijn moestuinbak!! Lief he, dat ze meedenken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wie wat bewaard heeft wat. Het kan altijd nog weg. Hou het maar zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben een echte weggooier, en inderdaad: soms mis ik iets...
  Maar in een klein huisje met zijn 5-jes... De kids bewaren al genoeg!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen de kinderen klein waren, bewaarde ik alles voor school. Tegenwoordig gooi ik het vaker weg. Maar dan zie ik bij anderen hoe ze bakjes hergebruiken en ik ze gekocht heb, dan vind ik mezelf toch wel stom. Dus nu denk ik bij sommige dingen eerst na of ik het nog kan gebruiken.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt helemaal gelijk, ik gooi ook makkelijk dingen weg en soms heb ik daar dan later spijt van als ik ineens bedenk dat ik het toch nog had kunnen gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik ook plastic bakjes en zakjes opnieuw. Karton gaat meestal bij het oude papier. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja die ijsstokjes gebruikte ik daar vroeger ook voor. Alleen had ik speelse poezen en een hondje die dat ook leuk vonden al die stokjes in de grond. Ik vond ze overal terug en wist niet meer wat er gezaaid was :-)

  Toen mijn dochter nog op de basisschool zat hadden we een grote knutseldoos en daar ging alles van afvalmateriaal in wat gebruikt kon worden om te knutselen. Ook de poezen vonden dat overigens een leuke doos! Zelfs de tamme ratjes!

  Wat zo fijn is van die kartonnen rolletjes en kartonnen eierdoosjes is, is dat je ze met dat grauwe papier en plantje geheel in de grond kan zetten. Normaal gooi ik het ook weg bij het oud papier. Nu even sparen voor het zaaigoed.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.