donderdag 3 februari 2011

Mazzeldagje

Ik had een mazzeldagje wat boodschappen doen betreft. In de natuurwinkel lag ineens het brood wat ik daar het lekkerste vind, maar wel duur, nu voor 50%. Nu kostte het zelfs minder dan bij een supermarkt! Ze hadden teveel ontvangen. Niet gek, dus meteen drie meegenomen en hup in de vriezer ermee.

In de kerstvakantie kreeg ik een gratis klantenkaart van de Natuurwinkel, wat normaal voortaan een tientje kost. Je krijgt dan 3 procent korting over de gehele bon. Na 3 à 4 keer boodschappen doen, heb je dat er al uit. Voor mij is dat toch iedere keer weer een cadeautje om dan de bon te zien! Ik koop al zoveel mogelijk reclame en afgeprijsde artikelen in de Natuurwinkel. Het is niet veel 3 procent, maar iedere procent is toch meegenomen nietwaar.

Daarna even naar de Jumbo voor een paar boodschappen, die daar biologische zijn en toch goedkoper dan bij de natuurwinkel. Bij de kassa kregen we een gratis doos met scharreleieren. Niet over de datum, maar ze hadden er teveel ontvangen en vonden dat ze het dan beter aan de klanten cadeau konden doen dan over de datum te laten gaan. Leuk toch! Hopelijk wel gewone Nederlandse eieren met niet het gevreesde voer voor de kippen waar de kranten nu vol mee staan...

Na wat praten met de eigenaar van de Natuurwinkel, raadde hij ons aan eens gedroogde mango te nemen. Die zijn niet gezoet. Zeer verrassend toen we dat thuis proefden! Dat had ik niet gedacht dat dat zo lekker smaakt. Bananenchips zijn lekker als snoepalternatief, maar zijn wel gezoet. Een echte goede vervanger voor snoep en net zo zoet!
Als de mango's in de reclame zijn, dit ook maar eens zelf proberen. Het is gewoon puur droog fruit zonder toevoegingen. Leuke ervaring om dit te proeven!

Ook nog tarwemeel gekocht om komend weekend eens te experimenteren om zelf seitan (dat is een vleesvervanger waar je bv gehakt van kan maken) te maken. Ik heb al een paar recepten daarvan op internet gevonden. Ik zit al uit te kijken naar het weekend :-)

--------------------------------------------------------------------

Heel even wat anders. Ik had altijd een vaste lezer uit Egypte en sinds een week niet meer. Ik las al op internet dat het internet was afgesloten. Van hieruit wens ik deze bezoeker toch nog heel veel sterkte toe!

4 opmerkingen:

 1. Dat ga ik eens proberen,die gedroogde mango. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alle kleine beetjes helpen toch.
  Hier hebben we geen natuurwinkel, dus het meeste koop ik bij Ah biologisch.

  GRoeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo'n actie. Ook bij de jumbo. Ik moest eerst even kijken wat seitan is, maar hier eten we gewoon vlees dus is het niks voor ons. Succes met het maken. Ja wat een toestand daar in Egypte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben nog nooit in een natuurwinkel geweest. maar nu is er in Harderwijk een nieuwe winkel gekomen en daar ga ik toch eens een kijkje nemen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.