zaterdag 26 februari 2011

Kattenbakvulling onder de loep

Ik ben om. Had het niet gedacht, maar het is echt waar. Kattenbakvulling van houtpulp is dubbel zo duur en daarom koos ik altijd voor het goedkoopste grit. Dat was ongeveer 3 euro per zak en was gewone kattenbakgrit van kleine harde steentjes, veel gruis en stof, waar katten zo snel mogelijk maken dat ze uit de bak springen en daarna nog wat gekke bokkensprongen maken om de steentjes tussen hun teentjes uit te krijgen. En ik denk ook dat het veel chemicaliën bevat. Daar doe ik dan ongeveer een week mee.

De andere vulling was van een dierenzaak hier in de buurt en was eens zo duur, was wel op basis van houtpulp dus gezonder en milieuvriendelijker, prijs ongeveer 6 euro. Ik was hier niet weg van en ging weer terug naar AF, geen tweehonderd gulden, wel de kattenbakgrit van 3 euro per stuk.

Er is echter nog een soort bij een bekende dierenshop op internet en daar kost het nog eens duurder, het dubbele bedrag, dus ongeveer 12 euro per zak. Erg duur dus in vergelijking met die 3 euro. Toch heb ik me om laten praten, eigenlijk om laten 'lezen' en heb het een keertje geprobeerd. Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik met deze zelfde kattenbakvullingzak van dezelfde inhoud als die van 3 euro, niet één week, maar 2 maanden doe! Kon dat bijna niet geloven, maar het is echt waar. Dat is dan in feite de helft goedkoper in gebruik. Met de goedkopere zou ik 24 euro kwijt zijn in 2 maanden en nu dus 12. Niet alleen dat het goedkoper is, het is vriendelijker voor de pootjes, hoef ik veel minder te gebruiken, het stinkt totaal niet in de kattenbak en omgeving, het stoft niet zo als grit en kan ook nog eens gewoon in de tuin c.q. compostbak. Wel leg ik er een krant voor want het geeft twee stapjes houtstof af. Dit kan dus niet met het grit, waar de Rekenkamer over mauwt.

Kortom ik ben evenals mijn 'kattenspul' heel tevreden met mijn dure kattenbakvulling die uiteindelijk toch goedkoper in gebruik is! Ik wil geen andere meer!

Update: Ik heb er geen aandelen in en maar hier heb ik dit kattenbakvulsel gekocht.

6 opmerkingen:

 1. Ja soms moet je dingen gewoon uit proberen of van anderen horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat voor kattebak spul is het en waar kan je het kopen
  wil dit ook wel gaan gebruiken want onze kattebak stinkt wel aardig snel
  groetjes tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, idd dit is zeer goed spul. ik gebruik dit ook voor onze poes. Voor de prijs te drukken kopen we nu een grote zak in plaats van de kleine zakjes. Je moet maar eens narekenen dit is echt de moeite.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tip! Onze kat deponeert het rechtstreeks in onze tuin dus we gebruiken alleen een bak als we op vakantie zijn. Maar dan is het juist wel fijner voor een buitenkat, normaliter doen ze het ook niet in het grind, toch? De prijs valt reuzemee als je er zo lang mee doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onze kat wilde alleen zijn behoefte op de bak doen als er krantensnippers in lagen, we hebben van alles geprobeert van houtsnippers tot allerhande kattengrit, maar meneer wilde echt alleen goedkope krantensnippers.

  Groetjes zeurtje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als het beter weer is en de deuren openstaan, dan doen mijn katten het ook gewoon in de tuin, Maar nu komen ze zelfs naar binnen om op de bak te kunnen. Te koud zeker aan hun billetjes :-)

  Wel lekker goedkoop Zeurtje, maar wel een hoop werk om het te scheuren! Ik heb dat in nood ook wel eens gedaan als ik niks in huis heb. Dan gaan ze heel moeilijk staan te draaien op de randen van de bak.

  Wel leg ikzelf altijd onder het grit of vulsel een krant neer. Dan kan ik daarna als eerste de krant eruit gooien. Scheelt ook weer wat grit/vulsel.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.