woensdag 25 januari 2012

Gietijzeren koekenpan in ere hersteld

Nu was ik een jaar geleden op zoek naar een goede koekenpan, niet met een bewust doel met winkelen, maar ik keek er wel naar uit als ik toevallig in zo'n winkel was. Tot nu toe ben ik er nog steeds niet voor geslaagd.
Inmiddels is nu echt definitief de oude teflon koekenpan afgeschreven omdat de bodem bol begon te staan en een gebakken ei de vorm van een grote donut begon te krijgen. Ook het teflon was hier en daar weg aan het gaan. Met deze heb ik het tot nu toe erg lang volgehouden tot de bodem begon te slijten.
Met het opruimvirus kwam ik mijn twee oude gietijzeren koekenpannen weer tegen. Helemaal verroest dat wel, maar wat energie, een schuursponsje, een sopje en wat vet (olie) doet wonderen, nietwaar :-) Klaar voor gebruik weer! Ik had ze ooit weggezet omdat ik een poos pijnlijke polsen had en zelfs een pan optillen dan erg pijnlijk was. Vandaar dat ik over was gegaan naar zo'n lichtgewicht. Toch zijn gietijzeren pannen veel beter voor de gezondheid en daarom is deze weer in ere hersteld en ik heb geen geld hoeven uit te geven. Inmiddels ben ik alweer gewend aan het gewicht, want zwaar zijn ze wel!

7 opmerkingen:

 1. Jawel, bijna 'lood'zwaar hoewel lood ook niet echt gezond is;-. Toch zijn de gietijzeren pannen hartstikke fijn in gebruik.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na gebruik met keukenrol uitvegen en met olie inwrijven doen wonderen met gietijzeren pannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Ik had er ook eentje, maar die is echt helemaal opgebruikt. Die had mijn moeder ook al een jaar of 25 in gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral dat insmeren met olie is echt belangrijk.
  Deze zijn denk ik ook zo'n 30 jaar oud, nog ooit bij Neckermann besteld als driedelig set. De kleinste heb ik niet meer.

  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer,dat er geen twee stelen aan een koekenpan zitten. Dat tilt lichter. Ik heb helaas een set gietijzeren pannen weg "moeten"geven. Te zwaar.maar een vriendin heeft er veel plezier van. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fantastisch idee. Fijn dat je ze nog had.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier nog een liefhebber van een degelijke pan, maar inderdaad ze zijn erg zwaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.