maandag 16 januari 2012

Weer wat meer beweging

Wat vooraf ging
Ik ga weer gewoon verder met mijn zoektocht hoe ik kan afvallen door mijn leefstijl nog iets te moeten aanpassen, wat:
a. geheel bij mij past als niet zijnde een carnivoor ofwel ik ben een vegetariër;
b. wat geen problemen geeft wat betreft voedselintolerantie, allergie, stofwisselingsproblemen, pre-diabeet enz.
Dit probeer ik op te lossen met:
a. aanvullende supplementen innemen die ik te kort kom (door onderzoeken);
b. meer beweging (wel met een efficiënt doel eraan vast gekoppeld);
c. zoeken naar een voedingsleefstijl die ook echt werkt bij mij.

Ik heb voor ondersteuning van het laatste contact met orthomoleculaire voedingstherapeuten, maar inmiddels weet ikzelf ook behoorlijk over het e.e.a. Het is nu maar net wat slaat bij mij aan. Dat wordt dus uitproberen. De een zegt dit, de andere dat. 
Gezien mijn leeftijd zit ik natuurlijk ook moeilijk (menopauze) al heb ik vrij weinig tot eigenlijk geen last van alle klachten die daarbij horen. 
Genetisch gezien zijn mijn ouders na hun veertigste ook pas flink aangekomen na altijd eerder aan de magere kant te zijn geweest, net als ik. Mijn oma idem dito en in de 70 ging het er weer vanzelf langzaam af.
Dit tot zover.

Bewegen
Afgelopen week heb ik in ieder geval wel weer meer beweging gehad. Ik ben weer iedere dag met de fiets naar en van mijn werk gereden. De eerste week van januari waren er zo weinig medewerkers en lonkte de vrije parkeerplaatsen mij zo erg met dat regenweer dat ik die week geen fiets heb gezien. Nu weer wel! Iedere dag, dat is toch mooi weer 5 uur fietsen door weer en wind. Met knikkende knieën en met tong op de schoenen c.q. laarzen zo ter plaatse aangekomen.

Verder heb ik een hond, een grote eigenwijze hond, die het liefste alleen huppelt en rond jakkert, maar helaas aan de lijn heeft hij weinig beweging dan zijn poot te lichten tegen voor hem een acceptabele, goed ruikende boom. Hij leest af en toe het hondennieuws wat voor hem is achtergelaten bij diverse paaltjes en struiken en probeert weer voort te huppelen. Altijd vol energie en erg enthousiast. Jammer van dat lijntje voor hem en daarom loopt hij het liefst een aantal rondjes daarbij in onze tuin tot zijn energie echt wat tot bedaren is gekomen. Hij heeft allerlei sluiproutes gemaakt tussen de struiken door.
Ik loop iedere dag met hem en ook nog met hem in tuin.
Ook dat is bij elkaar een paar uur met een mooi efficiënt doel: de hond uitlaten.

Met het huidige uitgebroken opruimvirus loop ik ook van hot naar haar in mijn huis om de gesorteerde goederen te verplaatsen. Dat zijn ongeveer 4 tot 5 uren per week, waarbij de trap voornamelijk interessant is om op en af te lopen.

Dan heb ik nog een 80 meter lange tuin waar altijd wat te doen is. Nu voornamelijk sjouwwerk. Dit is ongeveer alles bij elkaar 3 uur.

Ik denk zo dat ik qua beweging wel goed zit.

En dan kom ik weer aan bij mijn speurtocht van afgelopen week. Ik lees erg veel, maar het meeste pas ik eigenlijk al toe van al die goede raadgevingen. Ik heb ook de laatste paar dagen de graanproducten (koolhydraten) weggelaten vanwege de bloedsuikerschommelingen en vervangen door o.a. biogarde e.d., maar ook dat heeft niets geholpen. Mijn gewicht is en blijft nog steeds 101 kilo. Zelfs door het meer bewegen afgelopen week is er geen grammetje afgegaan. Dus ik ga gewoon weer verder met zoeken en lezen, want er moet toch iets zijn wat helpt. Al bevalt het me wel minder granen tot me te nemen. Zoveel eet ik niet en wat ik eet is overwegend gezond uit de natuurwinkel.
Deze week ga ik me ook beter storten op celzouten i.v.m. ontzuring. Ook zou dat moeten helpen, maar dan pas op langere termijn. 


Update 17/1: ik heb de aanbevolen boeken die bezoekers van mijn blog hebben aangeraden in een van mijn vorige blogjes over afvallen, inmiddels besteld en als het goed worden ze morgen of overmorgen binnen! Ik ben erg benieuwd of daar de oplossing wordt gegeven :-)

5 opmerkingen:

 1. Ieder lichaam is weer anders en reageert ook anders.
  Ik ben 10 kilo afgevallen door koolhydraatarm te eten (ala Atkins) zonder extra te bewegen.
  Toen ik ging bewegen stond het juist stil.
  Ik zit niet op het ideale gewicht (ong 5 kilo boven BMI)maar het lijkt er ook niet af te willen.
  (Misschien nu met de borstvoeding nog iets?)
  Ik vind het prima zolang ik ook maar niet meer aankom.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik eet volgens Grip op Koolhydraten, van Yvonne Lemmers...wat erg opvalt is dat je soms in een hele tijd niet afvalt maar wel centimeters verliest.Maar ook lees je op de site dat er mensen zijn die 65 kilo afgevallen zijn, geen insuline meer nodig hebben, geen suikerziekte meer hebben, waar het cholesterol goede waarden heeft gekregen...minder koolhydraten, geen light spul, en geen E621 en transvetten...en je komt een heel eind.
  Bewegen, is sowieso goed he, een uur per dag flink bewegen is goed voor je hele lijf, blijf gewoon volhouden.

  Groet, Creanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. a dat gaf ik in mijn eerste blogje over afvallen ook al aan dat ieder lichaam anders reageert. Maar ook dat kan na verloop van jaren weer anders gaan reageren :-). Denk je net dat je weet hoe het zit, zit het toch weer anders :-)

  Of ik nu veel of weinig beweeg, maakt in mijn geval niks uit. Zelfs zoet geeft geen reactie om het te eten of te laten. Ik laat het nu zoveel mogelijk achterwege omdat het gezonder is.
  Met wat ik nu eet, viel ik gemakkelijk 1,5 kilo per week af.
  Maar ik heb straks weer nieuwe boeken met andere zienswijze daarop, hoop dat daar iets in staat.
  Volgens mijn dochter (bijna diëtiste) ligt het bij mij gewoon aan de hormonen en dat die totaal in de war zijn en samen met stress.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik bewonder je doorzettingsvermogen om een goede weg voor jezelf te vinden.Val je ook geen centimeters af?Ik ken een diabetespatient,die door veel bewegen geen kilo verloor. Maar wel 8 cm buikomvang. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee ook geen cm :-)
  vandaag zijn de bestelde boeken aangekomen. Ik ben benieuwd of ik iets nieuws daarin lees.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.