dinsdag 3 januari 2012

Kringloopbezoek

Sinds maandag ben ik weer aan het werk en de spoedmailtjes puilden m'n mailbox alweer uit. Kan hiermee zeker een maand vooruit! En dat moet dus deze week allemaal. Tegelijkertijd liep ik weer diverse keren vast in het netwerk. Ik was het door de vakantie alweer vergeten wat ik daar voor problemen had. Ik begin echt achter te lopen met alles door dat 'gedoe'. Maar ik kan niet meer doen dan mijn best doen. Ik moet proberen me dus niet druk te maken en vooral rustig te blijven.

Omdat veel collega's deze week nog vakantie hebben is het niet zo druk op de parkeerplaats en ben ik gezien het druilerige weer lekker met de auto gegaan. Normaal fiets ik iedere dag op vrijdag na. Maar de keuze fiets en auto is met dit weer ietsje gemakkelijker als ik weet dat er plaats is op de parkeerplaats.

Zo ben ik na het werk even doorgereden naar een kringloop een paar straatjes verder. Normaal fiets ik daar niet graag heen omdat je altijd je tas moet afgeven, hoe klein die ook is, zelfs als alleen je portemonnee er maar in past. Het blijkt dat er heel veel gestolen wordt van al dat spul. Er zijn geen kluisjes, alleen maar open kastjes. Kortom vervelend. Ik ga dan ook liever altijd met de auto daarheen. En dat kon vandaag. Het was ook best druk nog en kon amper een parkeerplaatsje bemachtigen. Dit keer is er flink met de bezem doorheen gegaan en vooral bij de 'textielkamer'. Ik had het gevoel weer te kunnen ademhalen en niet te verstikken in de alsmaar dichtgroeiende kamer vol met 'dure' textiel. Nu was het daar opener en minder spullen en meteen overzichtelijker. De borduurstrengetjes waren ook de helft van de prijs van waarvoor ze altijd worden verkocht (duurder dan op internet altijd). Dus ik heb er 11 gekocht. Bij de boekenafdeling was alles netjes per categorie uitgesorteerd zelfs heel ver doorgevoerd en erg overzichtelijk. Duidelijk andere vrijwilligers aan het werk hier! Ik had zowaar nog 4 handwerkboeken op de kop kunnen tikken. Eentje kon ik gelukkig vervangen van eentje die de hond in het begin toen we deze hadden aan alle kanten voorzien had met zijn tandjes. Fijn dat ik die kan vervangen voor een heel exemplaar.
Voor de rest was het te druk om overal beter te kijken en wilde ik naar huis. Maar nu is het wel weer interessant om vaker daar te gaan neuzen.
Dus al met al zonder verwachting gegaan en toch met wat leuks nog naar buiten gekomen.
Misschien dat ik a.s. donderdag nog even langs de andere kringloop ga ;-) Stiekempjes vind ik het toch wel heel erg leuk om te gaan ...

5 opmerkingen:

 1. Ik ga eigenlijk altijd alleen spullen bij de kringloopwinkel brengen, 9 van de 10 keer kom ik niet eens binnen. Dat is maar goed ook, want anders kwam ik vast weer met allemaal 'projecten' naar buiten, heb voorlopig wel even genoeg te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het leuke van een kringloopwinkel is jezelf zo voordelig verwennen. Blij zijn met iets van een euro. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik koop ook nooit zo veel bij een kringloop. Alleen handwerkboeken is wel een zwak van me ;-)

  Nou onze kringloop is niet zo goedkoop als ik op andere blogs lees. Daarom denk ik toch altijd goed na als ik iets mee naar huis neem. Vaak is het bij de Action goedkoper en dan koop ik het toch liever nieuw ook al is dat dan geen duurzame gedachte. Maar leuk blijft het wel als je een koopje treft!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons zijn de kringloopwinkels ook erg duur! Koop er dan ook bijna nooit wat. En broeken van een euro zoals mijn schoonzus ze vind.... ik niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onvoorstelbaar zulke prijzen kom ik ook nooit tegen hoor.
  Jaren terug nog wel op een vlooienmarkt op het einde van de dag. Dan mocht je een hele vuilniszak vol kleding meenemen voor een gulden, dan waren zij ervan af :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.