zaterdag 14 januari 2012

Nat dierenvoedsel

Het valt me op dat in bepaalde periodes niks door de dieren van nat voer wordt goed bevonden. Zowel van dure of goedkope merken. Ze komen vol verwachting naar hun bordjes toe, ruiken en kijken me aan of ze willen zeggen wat k nou wel niet weer voor ze heb gezet. Ik moet zeggen dat ik het altijd vind stinken, maar soms erger dan een andere keer. De hond vindt het wel prima als de katten niets willen eten, want dan komt het tzt wel weer naar hem toe. Momenteel is het dus weer zo dat ze geen nat voer willen en met lange tanden dan aan hun brokjes beginnen. Zelfs afgeprijsde dure blikjes weigeren ze momenteel. Steeds als ik naar de keuken loop, loopt er wel een poes mee vol verwachting dat er wel iets lekkers is. Ik baal hier wel van. Wat stoppen ze er in hemelsnaam dan toch in? Ik kan me alleen maar voorstellen dat er meer bij het slachtafval terechtkomt dan de bedoeling is! Het kan ook zijn dat ze afgelopen tijd wat zijn verwend met wat reclame biovoedsel van Zooplus en al het andere nu niet meer willen.
Ik heb daarom maar wat goedkope diepvriesvis gekocht in de hoop dat ze puur zonder toevoegingen wel willen. Alleen mag het dan weer niet gekookt zijn van ze, maar rauw, dus moeten ze nu nog even wachten. Wat een miezemeuten. Gelukkig zijn ze niet altijd zo.

4 opmerkingen:

 1. Tegenwoordig laat ik de dierenarts de katten ontwormen met één tablet. Voorheen was het een kuur. Ik probeerde dat door het natte voer te doen (toen hadden we nog één kat), ze liet het stuk met geplette tablet gewoon liggen ;)
  Ik denk echt dat er spul in zit dat ze ruiken. Sowieso is supermarktvoedsel echt van mindere kwaliteit en kan goedkoop duurkoop worden (ik spreek uit ervaring). Ik koop premium voer per twee zakken van 10 kilo ieder kwartaal bij zooplus. Kost 99 euro (vaste bulkaanbieding), krijg ook nog vaste-klanten-korting van 5% sinds kort en zo kosten 4 katten me 1 euro per dag SAMEN aan voer. Een ouderwets kwartje per kat! Plus dat ik nooit speeltjes ed meer koop, die spaar ik ook bij zooplus bij elkaar (is eigenlijk ook onzin, ze spelen met alles wat ze vinden, zelfs een propje papier, maar zoonlief vindt dat wél leuk, dus ach...)
  Ow en natvoer doe ik helemaal niet meer aan. Volgens de DA is het overbodig. Ik krijg geen klachten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook mijn 3 katten krijgen al jaren alleen droogvoer en tegenwoordig een biomerk bij Zooplus. Ze talen niet naar andere zaken. Ok een stukje kaas of een brokje vis als dat in huis is, maar dat is verwennerij van mijn kant. Ze zijn al jaren nooit meer ziek geweest en spugen zelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze krijgen nooit veel nat voer, dat niet. Ik heb jaren geleden al gemerkt dat je beter een duur merk brokjes kan nemen dan een goedkoop omdat het dierenartsbezoek inderdaad terugloopt! Ze eten nu Hills' omdat er eentje een granenallergie heeft. Bij Zooplus is dat goedkoper dan bij de dierenarts namelijk. En ook ik krijg 5% met een bulkbestelling, doe daar precies een half jaar mee. Kan dus fijn in de vakanties bestellen.
  Het nat voer is alleen maar voor het lekkere dat zijn ze al jaren zo gewend omdat er toen hier wat oudere katten rondliepen die liever nat voer aten dan brokjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hoort vaak dat fabrikanten de samenstelling iets veranderen en dat de dieren het dan niet meer hoeven. Niet allemaal natuurlijk, maar wel een aantal. Hier geven we tegenwoordig C1000 huismerk dingen, die gaan er goed in. Wel halveren we de porties, om te voorkomen dat we elk jaar bij de dierenarts staan voor een uitgebreide gebitsreiniging ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.