zaterdag 28 januari 2012

Lappenmandje

Tja en dan ineens zit ik afgelopen donderdagmorgen met een scheve nek en zie ik er een beetje belachelijk uit met lopen. In de morgen werd het erger en zat er ook een zenuw beklemd. Niks ergs natuurlijk, alleen wel lastig. Af en toe kwam er weer zo'n pijngolf en stond ik letterlijk naast mijn stoel. Dat duurde dan een paar seconden, die wel minuten leken. Toch maar even naar de dokter, want ik kon bijna mijn nek niet meer draaien of naar beneden kijken. Zelfs mijn armen werkten niet meer goed mee. Het fietstochtje hielp echter heel goed en ik vroeg me al half af wat ik daar zat te doen bij de dokter om 2 uur in de middag. Zoiets als hetzelfde effect om naar een tandarts te gaan. Die zenuwpijn was gelukkig met fietsen verdwenen. Hoogstwaarschijnlijk was die teruggeschoten.
De dokter probeerde het e.e.a. uit met bewegingen. Het heeft nog een naam ook. Ik verstond iets van torsites of zoiets; het is een blokkade van de rugwervels. Totaal niks ernstigs, alleen kan mijn hoofd nu niet goed draaien. Beetje vergelijkbaar met spit zei ik, dan gebeurt in feite hetzelfde met de spieren vertelde hij. Goed warm houden en bewegen plus hoofd goed ondersteunen met slapen. Spierontspanner/pijnbestrijder oftewel paracetamols slikken (4 keer 2 per dag). Hij zei er nog bij, echt doen hoor. Volgens mij weet hij best wel dat ik amper wat slik wat ik soms voorgeschreven krijg ... Ik heb dat dit keer toch maar gedaan en dat scheelt toch wel. Mijn hoofd is anders loodzwaar en gespannen.
Als het maandag niet over is moet ik bellen naar de fysiotherapie om het te laten kraken. Vroeger heb ik dat wel met mijn rug ooit een paar keer laten doen, Had op mijn 22e al versleten rugwervels onderaan werd me verteld. Dat is wel het voordeel van een zwaarder gewicht hebben: het is daar zo goed ingekapseld dat ik de laatste jaren nog maar heel weinig lage rugpijn heb.
Alleen het idee dat je nek een flinke ruk krijgt, vind ik wel eng. Vrijdag ben ik thuis blijven werken met regelmatig een pauze nemen, mijn hoofd vaak bewegen en met een warme kruik tegen mijn nek. Tot laat in de avond in feite mijn 8 uur volgemaakt. Tja ik kan werken, waarom zou ik het dan ook niet doen. Dan maar even aangepast aan ruime tijden. Aan een nog grotere achterstand werk heb ik tenslotte ook niks. Ik vond het zelfs wel lekker zo te rustig te kunnen doorwerken over de dag verdeeld met lange pauzes. Ook al stond de mailstroom niet bepaald stil!
Nu is het zaterdag en het gevoel is nog niet echt minder en mijn hoofd staat nog steeds scheef. Nog een dagje afwachten of het nodig is om naar de kraker te moeten gaan om mijn nek (ietwat) 'om te laten draaien' (ieks)...

6 opmerkingen:

 1. Auw, da's wel heul vervelend pijnlijk, sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jij hebt heb ik net achter de rug, mijn hoofd zat ook helemaal scheef en wat voelt het lekker als de boel weer los is. Inderdaad dat zijn de spieren en een verkeerde houding, slappe buikspieren ook. Al jaren ga ik naar de manuele therapeut om de spieren weer wat soepel te maken. Pas goed op jezelf want het blijft je steeds meer plagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap en sterkte,als je laat kraken. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel beterschap en sterkte!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het lijkt me heel vervelend, ik hoop dat je kop snel weer goed op je romp staat.;-0)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sterkte en heel veel beterschap, lijkt me niet prettig!

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.