donderdag 19 januari 2012

Adempauze

Nee, ik stop niet, maar ga wel een poosje een tandje lager. Ik heb het vreselijk druk op het werk (door veel ICT-problemen met nieuwe netwerk achterstand met structurele werkzaamheden) en het wordt de komende tijd zelfs nog drukker (nieuwe stagiaire, nieuw project en nieuw intranet/internet erbij).
Ik ga een poosje extra thuis overwerken om weer een beetje bij te komen met alle werkzaamheden. De uren kan ik later weer allemaal compenseren voor vrije tijd.
Ik kom hier nog wel, maar even wat minder. Ik heb nog wel een paar artikeltjes in het voren geschreven om af en toe toch wat van me te laten horen. Misschien komt er ook af en toe nog wat nieuws bij om er niet helemaal uit te zijn, maar zal dan wel korter zijn :-) Maar nu even wat rustiger, want alles doen gaat natuurlijk ook niet. Ik moet nu even keuzes maken. Tenslotte is brood op de plank een eerste vereiste en dat gaat dan even voor. Ik kan nog van geluk spreken dat ik tenminste een baan heb in deze tijd en met mijn leeftijd!
Ik moet natuurlijk wel uitkijken niet te ver te gaan met overwerken, want dat krijg ik vaak met thuiswerken dat ik maar niet kan stoppen en maar doorga. Maar ook voor mijn gezondheid doe ik dat in feite zodat ook de stress wat bedaart. Ik hou van goed doorwerken, maar als er echt teveel ligt op mijn bordje, is mijn overzicht zoek en dat wil ik niet.
Ik zit natuurlijk met heel veel deadlines altijd en die kruipen er steeds maar tussen. Als dan de techniek niet meewerkt en ze dat maar niet goed kunnen oplossen, is dat erg frustrerend. Mijn mailbox puilt uit en bij iedere e-mail die ik verwerk, komen er weer twee binnen. Tja met ook webmaster zijn krijg je ook veel vragen. Iedere mail betekent werk, uitzoeken, beantwoorden, een nieuw groot of klein project erbij enz. Tussendoor begeleid ik 's morgens nog stagiaires die veel aandacht opeisen met uitleg geven en waarvan hun werk wel af moet. Lukt dat niet, dan moet ik zelf ingrijpen en het zelf doen om alles op tijd de deur uit te doen naar de drukker. Kortom een zeer afwisselende baan, maar wel constant met ad hoc opdrachten ertussen. Als ik er een dagje niet ben, word ik ook meteen gemist. Ik hoor vaak dat velen mijn baan niet zouden willen hebben vanwege het hectische, maar ik vind deze baan juist heerlijk! Ik ben voor 10 jaar geleden altijd secretaresse geweest en heb van alles op administratief gebied gedaan. Twaalf jaar geleden nog een driejarige zaterdagopleiding voor vormgeefster gevolgd (was de oudste in de klas) en daarna intern in deze baan gerold, wat ik nu ook alweer zo'n tien jaar doe. Geen jaar is bijna hetzelfde. Steeds nieuwe projecten.
Maar nu dus even pas op de plaats tot ik weer beter overzicht heb en alles weer bij is voor het volgende grote project wat eraan komt volgende maand. Dan pas heb ik rust :-) en kan ik weer op mijn gemak hier iets schrijven.
Tot zo lang moeten mijn bezoekers het even doen met oude berichten en misschien wat korte nieuwe :-)

8 opmerkingen:

Hartelijk dank voor je reactie.