zondag 15 januari 2012

Ik kan geen kassabon meer zien ...

Op 20 december had ik hier geschreven dat ik een enorme achterstand had met mijn kasboek. Ik ben er toen in mijn kerstvakantie nog mee begonnen, maar ik hikte er toen nog steeds zo tegenaan, dat ik me had voorgenomen dan maar iets van minimaal 5 kassabonnetjes per dag te gaan doen en geen hele stapels. De grote berg werd dus in heel veel overzichtelijke bergjes gehakt. Met kleine stapjes kom ik er tenslotte ook. Dat vergt niet zoveel tijd per dag en het is maar mooi gedaan dan.

En dan nu kan ik zeggen dat ik er sinds gisterenavond door ben! He he :-) Alles is verwerkt van vorig jaar, inclusief de afschriften. Ik heb weer een mooi overzicht van alle in- en uitgaven. Daar is het me tenslotte om te doen: de statistieken per maand en per jaar in vergelijking met voorafgaande jaren.

Ik moet zeggen dat ik in 2010 beter bezuinigd heb dan in 2011, maar ik heb dan ook wel wat klussen laten uitvoeren en dat tikt natuurlijk aan en had ik voor gespaard.

Ook hield mijn favoriete webshop/winkel ermee op en zoveel mooie koopjes kon ik gewoonweg niet laten schieten om zoveel voor zo weinig te kopen om mijn voorraad op creatief gebied heerlijk aan te vullen. Ook veel koopjes opgeteld zijn alsnog een groot bedrag. Ik ga nooit op vakantie en hier geniet ik heel intens van.

De post lectuur, zoals boeken tijdschriften kan ook wel wat minder. Ik heb teveel tijdschriften gekocht, met spijt achteraf zelfs. De aangeschafte boeken is voor kennis op te vijzelen, soort studieboeken, dus dat vind ik niet zo erg.

Ik heb uiteindelijk iets meer uitgegeven aan kleding, maar minder dan in 2009. Ik moet dus weer beter mijn best doen om het bedrag weer op het niveau van 2010 te krijgen. Maar ja, als je gewicht omhoog gaat, heb je nieuwe kleding nodig, net als andersom. De bedoeling is dat ik weer wat vaker achter de naaimachine ga zitten. Niet alleen zitten, maar kleding ga naaien dus :-)

Voor al het overige heb ik het prima gedaan vind ikzelf, dus ga ik op deze voet verder en met een tandje meer om bovenstaande na te streven. Tenslotte moeten er ook weer meer klussen gedaan kunnen worden.

6 opmerkingen:

 1. Na mijn achterstand van 2010 , die jij toen ook had, hou ik de bonnen nu iedere dag bij. Het is net wat jij zegt je kan dan goed vergelijken welke posten je wat laat slabakken en welke niet.groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou het redelijk wekelijks bij, alleen tegen de vakanties lukt het bijna niet, vanwege de werkdruk en energie. In de vakanties zelf prober ik dan de achterstand altijd weer weg te werken.
  Ik doe dit nu al vanaf 2006 (eind 2005 eigenlijk als proef eventjes) en dan kun je goed vergelijken wat de inkomsten en uitgaven zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het erg knap zoals je alles bijhoudt. Petje af!!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hier lopen de bonnetjes ook wel eens op maar sinds ik een kasboek ben begonnen is dat veel minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe 1 keer per week alle bonnetjes.
  alles komt in een agenda en excel.
  Ik had ook teveel aan kleding uitegeven, maar ga dit jaar echt meer opletten.

  groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie.